Merquezworstjes met paprika en courgette

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Bak de Merquezworstjes snel bruin in een koekenpan met een scheut .
  2. Dat ze knappen is geen probleem ze moeten straks toch kapot.
  3. Zodra ze bruin zijn zet je ze even (met braadvocht) weg.
  4. Ontvel nu de door ze op de kruin even in te snijden en 1 a 2 minuten in kokend water onder te dompelen.
  5. Verwijder de schil.
    Snij de ui grof en de fijn en fruit dit aan in in een (gietijzeren) pan.
  6. Snij de in niet te kleine blokken en voeg toe.
  7. Bak deze even mee.
  8. Voeg nu de ontvelde toe.
  9. En laat dit even mee koken.
  10. Voeg nu de in stukken gesneden Merquezworsten toe maar zorg dat je de smaak en het braadvocht van de worstjes ook toevoegt.
  11. Snij de ’s in stukken en voeg ook toe.
  12. Doe de 200cc droge witte het bouillonblokje en de erbij.
  13. Doe de deksel op de pan en laat zo’n 10 minuten pruttelen .
  14. De smaak is erg afhankelijk van de kwaliteit van de Merquezworstjes en de kruiden in de worstjes , want deze geven hun sappen af aan de saus.
  15. En Je moet het lamsvlees nu dus goed kunnen proeven.
  16. Schil de aardappels en snij elke aardappel in 6 tot 8 kleine stukken.
  17. Voeg deze ook toe en laat zo nog een kwartier tot 20 minuten doorkoken tot de gaar zijn de saus moet nu licht gebonden zijn laat desnoods nog even staan met de deksel van de pan.
  18. Verwijder de tak .
  19. De onttrekken weer zout aan de saus dus breng verder op smaak met en desnoods nog wat gemalen .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • bouillonpoeder, wijn, stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonpoeder, wijn, stokbrood
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonpoeder en stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonpoeder en stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
252 kcal
12%1008 kcal
Vetten
2 g.
2%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
38 g.
14%152 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Merquezworstjes met paprika en courgette