Bak de Merquezworstjes snel bruin in een koekenpan met een scheut .
Dat ze knappen is geen probleem ze moeten straks toch kapot.
Zodra ze bruin zijn zet je ze even (met braadvocht) weg.
Ontvel nu de door ze op de kruin even in te snijden en 1 a 2 minuten in kokend water onder te dompelen.
Verwijder de schil.
Snij de ui grof en de fijn en fruit dit aan in in een (gietijzeren) pan.
Snij de in niet te kleine blokken en voeg toe.
Bak deze even mee.
Voeg nu de ontvelde toe.
En laat dit even mee koken.
Voeg nu de in stukken gesneden Merquezworsten toe maar zorg dat je de smaak en het braadvocht van de worstjes ook toevoegt.
Snij de ’s in stukken en voeg ook toe.
Doe de 200cc droge witte wijn(200) het bouillonblokje en de rozemarijn(1 takje) erbij.
Doe de deksel op de pan en laat zo’n 10 minuten pruttelen .
De smaak is erg afhankelijk van de kwaliteit van de Merquezworstjes en de kruiden in de worstjes , want deze geven hun sappen af aan de saus.
En Je moet het lamsvlees nu dus goed kunnen proeven.
Schil de aardappels en snij elke aardappel in 6 tot 8 kleine stukken.
Voeg deze ook toe en laat zo nog een kwartier tot 20 minuten doorkoken tot de aardappelen(4,5) gaar zijn de saus moet nu licht gebonden zijn laat desnoods nog even staan met de deksel van de pan.
Verwijder de tak rozemarijn(1 takje).
De aardappelen(4,5) onttrekken weer zout aan de saus dus breng verder op smaak met peper en zout(1 stuk) en desnoods nog wat gemalen komijn(1 stuk).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonpoeder
Gluten
bouillonpoeder, wijn, stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonpoeder, wijn, stokbrood
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonpoeder en stokbrood
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonpoeder
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonpoeder en stokbrood
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.