Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Rozenwater

Hier vertellen wij je alles over Rozenwater. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Rozenwater.

Gebruik van Rozenwater

Rozenwater wordt veel in Arabische en Indiase, zoete lekkernijen gebruikt. Baklava is een bekend voorbeeld. Naast rozenwater is er ook rozensiroop verkrijgbaar. Dit is suikerwater met een beetje rozenwater en rode kleurstof. Het wordt veel in tropische drankje gebruikt. Rozenwater is verkrijgbaar in kleine flesjes bij de toko of de Aziatische supermarkt. Je hebt er over het algemeen weinig van nodig. Slechts enkele druppels tot een theelepel is ruim voldoende. Doseer de hoeveelheid goed, want de smaak is zeer sterk. Recepten waarin meer dan een theelepel rozenwater wordt aangegeven kun je maar beter wantrouwen. Sommigen houden niet van de parfumachtige smaak van rozenwater. Dan is oranjebloesemwater een goed alternatief. Bewaar een aangebroken flesje in de koelkast. De houdbaarheidsdatum staat op het etiket van de fles. Onaangebroken flessen blijven jarenlang goed. Rozenwater kun je ook verwerken in hartige gerechten, bijvoorbeeld kip of in een couscoussalade. Wanneer je geen toko of Aziatische winkel in de buurt hebt, kun je ook zelf rozenwater maken. Gebruik hiervoor 250 gram rozenblaadjes die eetbaar zijn en 300 milliliter zuiver bronwater. Kook de rozenblaadjes in het water een roestvrij stalen pan. Zorg ervoor dat het water niet verdampt en roer regelmatig. Als het water kookt, kan het vuur laag gezet worden. Met een deksel op de pan laat je de blaadjes 2 uur trekken. Laat het afkoelen en zeef het water met behulp van een trechter in een (donker gekleurde) fles.  

Algemene informatie over Rozenwater

Rozenwater is het destillaat dat overblijft bij de productie van etherische rozenolie. Destillatie is een techniek om door middel van verdamping twee of meer stoffen in een oplossing te scheiden. Rozenwater moet niet verward worden met het rozenwater voor cosmetische doeleinden. Deze is niet bedoeld voor consumptie. Koop rozenwater voor culinaire doeleinden dan ook bij de toko of de Aziatische winkel en niet het rozenwater bij de drogist. Rozenwater wordt veel gebruikt in het Midden-Oosten en in India. Ze gebruiken het niet alleen in zoete gerechten, maar ook in hartige. De smaak van rozenwater is sterk geparfumeerd. Je hebt er maar een kleine hoeveelheid van nodig.  

Enkele gebruiksvormen van Rozenwater

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met RozenwaterInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven