Baklava

Ingrediënten

+ -
print

Siroop:

Verder:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Siroop:
    Stop de rozewater, citroen en 450 milliliter water in een pan en kook je het totdat het begint te bubbelen.
  2. Als het gekookt is, stop je alroerend 600 gram suiker in de pan.
    Je kookt het 10 minuten en dan laat je het afkoelen.
    Verder:
    Je moet de walnoten malen.
  3. Dan moet je de verwarmen en met de en de mixen.
    Je moet eerst de 7 bij 30 cm snijden.
  4. Als je dat gedaan hebt, doe op elke aan beide kanten.
    Je legt de naast elkaar in een bak dat in de oven mag.
  5. Je maakt 3 dubbele lagen.
  6. Dan moet je 1/4 deel (, en ) op de lagen leggen.
  7. Dan moet je weer 3 lagen op elkaar doen.
  8. Zo herhaal je alles 4 keer tot dat de op zijn.

    Als je klaar bent met de lagen, snijd je het 4 bij 4 cm en stopt het daarna in de oven.
  9. Je zet het op 250 graden celsius en laat het voor 40 minuten in de oven totdat het een mooi goud kleurtje krijgt.

    Als het klaar in giet je de siroop op de warme baklava.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Baklava

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Baklava
VariatieAantalGang
Baklava9Hapjes
Baklava (notengebak)1Taart en gebak
Baklava klassiek1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
482 kcal
24%7230 kcal
Vetten
31 g.
45%465 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
43 g.
48%645 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Baklava