Siroop:
Stop de rozewater, citroen en 450 milliliter water in een pan en kook je het totdat het begint te bubbelen.
Als het gekookt is, stop je alroerend 600 gram suiker in de pan.
Je kookt het 10 minuten en dan laat je het afkoelen.
Verder:
Je moet de walnoten malen.
Dan moet je de verwarmen en met de en de walnoten(600 gram) mixen.
Je moet eerst de filodeeg(400 gram) 7 bij 30 cm snijden.
Als je dat gedaan hebt, doe op elke filodeeg(400 gram)boter(125 gram) aan beide kanten.
Je legt de filodeeg(400 gram) naast elkaar in een bak dat in de oven mag.
Je maakt 3 dubbele lagen.
Dan moet je 1/4 deel walnoten(600 gram) (walnoten(600 gram), suiker(50 gram)(600 gram) en boter(125 gram)) op de lagen leggen.
Dan moet je weer 3 lagen filodeeg(400 gram) op elkaar doen.
Zo herhaal je alles 4 keer tot dat de walnoten(600 gram) op zijn.
Als je klaar bent met de lagen, snijd je het 4 bij 4 cm en stopt het daarna in de oven.
Je zet het op 250 graden celsius en laat het voor 40 minuten in de oven totdat het een mooi goud kleurtje krijgt.
Als het klaar in giet je de siroop op de warme baklava.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
Suiker
suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.