Ingrediënten

+ -
print

Ras:

Siroop:

Malai:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Voor de ras:
    Verwarm in een steelpan de melk, voeg het citroensap toe en breng aan de kook. (De melk gaat stremmen).
    Kook nog 5-10 minuten door en laat dan afkoelen.
    Giet de wei af, zodat de wrongel overblijft.
    Doe die in een zeef met een dubbele laag kaasdoek.
  2. Verzwaar met een gewicht om het vocht eruit te persen.
  3. Laat een nacht staan.
    Meng de volgende dag de kaas (panir) met het tot deeg.
  4. Breek dit in 12-16 stukken ter grootte van een golfbal.
    Rol ze tot gladde ballen, druk er een kuiltje in en stop daar wat gehakte amandelen en honing in.
    Kneed de ballen weer goed dicht en leg ze weg op een koele plaats.

    Voor de siroop:
    Breng in een pan het water aan de kook met de kardemom, kruidnagels en kaneel.
    Temper het vuur, voeg de honing toe en roer tot die is gesmolten.
    Draai het vuur hoger en kook zonder roeren stevig door tot de siroop is gereduceerd tot drie-vierde.
    Leg de kaasballen voorzichtig in de siroop en pocheer ze zachtjes 1 uur en 20 minuten.
    Schep ze er voorzichtig uit met een schuimspaan en koel ze 2 uur in de koelkast.

    Voor de malai:
    Kook in een pan de melk in tot tweederde.
    Laat afkoelen, roer de room erdoor en voeg rozenwater en pistaches toe.
    Laat het koud worden en koel in de koelkast alvorens over de kaasballetjes te gieten.
    Laat ze nog enkele uren intrekken en serveer.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in griesmeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, melk, room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen en pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, melk, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
419 kcal
20%1676 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
70 g.
26%280 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ras o malai (roomkaas in zoete roomsaus)