Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Afschuimen

Tijdens de bereiding van bijvoorbeeld soep, bouillon, jam, gelei of suikerstroop verschijnt er vaak schuim en drijven er andere (ongewenste) stoffen naar boven. Het schuim bestaat uit vuil en eiwitresten en heeft een bittere smaak. Door het schuim te verwijderen, wordt de bouillon of andere vloeistof helder en krijgt het een betere smaak. Afschuimen is de term voor het verwijderen van dit schuim.

Afschuimen doe je met behulp van een schuimspaan of metalen pollepel of kleine soeplepel. Met een schuimspaan schep je eenvoudig het schuim van het oppervlak. Spoel het schuim weg onder een stromende kraan en maak de schuimspaan goed schoon voordat je hem nog een keer gebruikt. Met een metalen pollepel of kleine soeplepel haal je het schuim er het beste uit door vanuit het midden van de pan naar de zijkant te draaien en het schuim zo uit de vloeistof te scheppen.

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven