Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Römertopf

De römertopf is een poreuze, aardewerken schaal met deksel. De schaal wordt gebruikt voor bereiding van voedsel in de oven. Het Nederlandse woord voor römertopf is Romeinse stoofpot en verwijst naar het gebruik van deze schaal door de Romeinen. Het is een gezonde manier van eten bereiden. De ingrediënten worden namelijk gegaard in de stoom die in de schaal ontstaat tijdens het bakproces in de oven. Hierdoor gaan vitamines en mineralen niet verloren.

Een römertopf is erg gevoelig voor temperatuursschommelingen. Hij mag dan ook niet in een voorverwarmde oven worden geplaatst. Voor gebruik moet de schaal minimaal 15 minuten in koud water worden geplaatst. De schaal neemt daarbij dit vocht op. De schaal wordt vervolgens met de te bereiden ingrediënten in de oude oven geplaatst en warmt langzaam op. Hoe meer de schaal wordt gebruikt, des te meer het de aroma’s van de gerechten opneemt, wat voor een steeds bijzondere smaakbeleving zorgt. Plaats de hete römertopf nooit direct uit de oven op een koud oppervlak, maar maak altijd gebruik van een onderzetter.

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven