Inkoken
Inkoken is een kooktechniek waarbij vloeistof een dikkere structuur en sterkere smaak krijgt door (sterke) verhitting.
Een andere term voor inkoken is reduceren. Het is een van de kooktechnieken om van dunne vloeistof een saus te maken, bijvoorbeeld door het verdampen van vocht uit room, of het geleren van een bouillon.
Een andere term voor inkoken is reduceren. Het is een van de kooktechnieken om van dunne vloeistof een saus te maken, bijvoorbeeld door het verdampen van vocht uit room, of het geleren van een bouillon.
Lees ook
- Marineren
Marineren is een kooktechniek waarbij je voedingsmiddelen in een mengsel van (zure) vloeistoffen en kruiden legt om er een extra smaak aan te geven en het product malser - Glaceren
Glaceren is een kooktechniek waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen het glaceren van dierlijke producten en plantaardige producten. Zowel de techniek als het doel versc - Flamberen
Flamberen is afgeleid van het Franse werkwoord ‘flamber’, wat in het Nederlands kan worden vertaald als ‘ontsteken’, ‘doen opvlammen’ of 'aansteken'. Dat is d