Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord


Braiseren

Braiseren wordt ook wel smoren genoemd. Het is een kooktechniek waarbij je vet of vocht gebruikt om een voedingsmiddel gaar te maken. Dit is ook het geval met stoven (de technieken lijken veel op elkaar). Het verschil tussen braiseren/smoren en stoven is dat in het eerste geval er weinig vocht wordt gebruikt, terwijl bij stoven juist meer vocht nodig is voor de bereiding. Soms is bij braiseren het vocht uit eigen product al genoeg.

Voorafgaand aan het smoren, wordt het vlees, vis of gevogelte aangebraden en vervolgens met toevoeging van wat vocht verder gegaard. Tijdens het smoren houd je de deksel op de pan en is de temperatuur tegen de kook aan. De temperatuur van het vet mag niet te hoog worden door het vocht en ook blijven zo bepaalde smaakstoffen in het vet beter bewaard. Braiseren/smoren wordt veel gedaan voor de bereiding van paddenstoelen en koolsoorten, maar ook bij kip, vlees en vis.

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven