Farceren

Farceren is het vullen van een product met een mengsel van vlees, vis, wild, gevogelte of groenten (een farce). Er zijn droge farces en vleesfarces. Een vleesfarce wordt gebonden met in het vlees aanwezige eiwitten. Een droge farce wordt bereid uit bijvoorbeeld paddenstoelen, appels en gedroogde vruchten. Het doel van farceren is om smaak toe te voegen aan een gerecht.

Lees ook

  • Glaceren
    Glaceren is een kooktechniek waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen het glaceren van dierlijke producten en plantaardige producten. Zowel de techniek als het doel versc
  • Raclette
    Raclette is een van de nationale gerechten van Zwitserland. Raclette is afgeleid van het Franse woord râcler, wat schaven of schrapen betekent. Daarnaast is raclette ook
  • Fonduen
    Fonduen is het dompelen van kleine stukjes voedingsmiddelen in een warme of hete vloeistof. Het woord fondue komt uit het Frans en betekent vertaald: gesmolten. Er zijn v