Farceren

Farceren is het vullen van een product met een mengsel van vlees, vis, wild, gevogelte of groenten (een farce). Er zijn droge farces en vleesfarces. Een vleesfarce wordt gebonden met in het vlees aanwezige eiwitten. Een droge farce wordt bereid uit bijvoorbeeld paddenstoelen, appels en gedroogde vruchten. Het doel van farceren is om smaak toe te voegen aan een gerecht.

Lees ook

  • Glaceren
    Glaceren is een kooktechniek waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen het glaceren van dierlijke producten en plantaardige producten. Zowel de techniek als het doel versc
  • Poffen
    Poffen is een manier van bereiden van producten, waarbij je ze door de warmte laat poffen. Je legt ze in hete as of in de oven om te garen. Aardappelen en kastanjes zijn
  • Gratineren
    Gratineren is een kooktechniek met twee verschillende doelen: het garen van een rauw product en deze voorzien van een mooie bruine korst of het voorzien van een gaar prod