Konijnrollade met mosterdsaus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snijd deze in blokjes.
    Maak de witte schoon en snijd deze in reepjes.
    Bind de takjes en thijm, de laurier en de stengel bij elkaar met keukengaren tot een kruidenbundeltje.
    De poten van de konijnen lossnijden en het bot verwijderen.
    Het vlees in stukjes snijden.
    De konijnenruggen fileren.
    Het vlees van de poten licht op laten vriezen en vervolgens samen met de , , en koude in de keukenmachine pureren.
    De paprikablokjes door de farce roeren en de farce koel wegzetten.
    Voor de saus het karkas en het andere afval van de konijnen in wat hete aanzetten.
    Afblussen met de en zoveel water toevoegen dat het geheel onderstaat.
    Het kruidenbundeltje toevoegen en het geheel aan de kook brengen.
    De konijnenbouillon twee uur laten trekken, zeven en ontvetten.
    De konijnenfilets voorzichtig pletten en de gekoelde farce hierover uitstrijken.
    Het geheel oprollen en in plasticfolie wikkelen.
  2. De rolletjes 12 minuten stomen en het plasticfolie vervolgens verwijderen.
    Een deel van de dragonblaadjes hakken en de rest met de konijnenbouillon opzetten.
    Het vocht in laten koken tot er nog twee deciliter over is.
    De saus zeven, op smaak brengen met , , en gehakte en er vlak voor het serveren klontjes koude door kloppen
    De witte in een lepel hete fruiten.
    Kerriepoeder en een scheutje bouillon toevoegen en de beetgaar stoven.
    De konijnenrolletjes in hete zes minuten bakken en in plakken snijden.
    De over vier warme borden verdelen en de gevulde konijn hierop leggen.
    De saus rond het geheel schenken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, boter, boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • room, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
206 kcal
10%824 kcal
Vetten
35 g.
51%140 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Konijnrollade met mosterdsaus