Maak de schoon en snijd deze in blokjes.
Maak de witte schoon en snijd deze in reepjes.
Bind de takjes en thijm, de laurier en de stengel bij elkaar met keukengaren tot een kruidenbundeltje.
De poten van de konijnen lossnijden en het bot verwijderen.
Het vlees in stukjes snijden.
De konijnenruggen fileren.
Het vlees van de poten licht op laten vriezen en vervolgens samen met de , , en koude in de keukenmachine pureren.
De paprikablokjes door de farce roeren en de farce koel wegzetten.
Voor de saus het karkas en het andere afval van de konijnen in wat hete aanzetten.
Afblussen met de sherry(1 deciliter) en zoveel water toevoegen dat het geheel onderstaat.
Het kruidenbundeltje toevoegen en het geheel aan de kook brengen.
De konijnenbouillon twee uur laten trekken, zeven en ontvetten.
De konijnenfilets voorzichtig pletten en de gekoelde farce hierover uitstrijken.
Het geheel oprollen en in plasticfolie wikkelen.
De rolletjes 12 minuten stomen en het plasticfolie vervolgens verwijderen.
Een deel van de dragonblaadjes hakken en de rest met de konijnenbouillon opzetten.
Het vocht in laten koken tot er nog twee deciliter over is.
De saus zeven, op smaak brengen met peper(1 stuk), zout(1 stuk), mosterd(1.5 eetlepels) en gehakte dragon(0.5 bosjes) en er vlak voor het serveren klontjes koude boter(75 gram)(100 gram) door kloppen
De witte kool(400 gram) in een lepel hete boter(75 gram)(100 gram) fruiten.
Kerriepoeder en een scheutje bouillon toevoegen en de kool(400 gram) beetgaar stoven.
De konijnenrolletjes in hete boter(75 gram)(100 gram) zes minuten bakken en in plakken snijden.
De kool(400 gram) over vier warme borden verdelen en de gevulde konijn hierop leggen.
De saus rond het geheel schenken.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, boter, boter
Mosterd
mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
Lactose
room, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.