Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en snijd deze fijn.
Fruit sjalot en 5 minuten in de hete en blus af met de cognac(1 eetlepel).
Laat de cantharellen(80 gram) afkoelen.
Snijd het kalfsvlees en het vet spek(40 gram) in blokjes en maal de blokjes samen met de ijsblokjes(20 gram) fijn in de keukenmachine.
Voeg het ei(1 stuk) en de cantharellen(80 gram) toe, breng op smaak met peper(1 theelepel) en zout(0.5 theelepels) en laat de machine nog enkele seconden draaien.
Zet de farce koel weg.
Snijd de kalfshaas in 4 gelijke porties.
Bestrooi het vlees met peper(1 theelepel) en zout(0.5 theelepels), schroei het rondom dicht in de hete boter(50 gram)(1 eetlepel)(2 eetlepels) en laat het vlees vervolgens volledig afkoelen.
Kook de mousserende witte wijn(2 deciliter) met de kalfsfond(3 deciliter) in tot de helft.
Voeg de room(1 deciliter) toe en kook weer in tot de helft.
Breng de saus op smaak met mosterd(2 eetlepels), peper(1 theelepel) en zout(0.5 theelepels) en klop er vlak voor het serveren de in klontjes verdeelde koude boter(50 gram)(1 eetlepel)(2 eetlepels) door.
Rol de plakjes bladerdeeg uit en smeer de farce hier gelijkmatig over uit.
Leg de kalfshaas op de plakjes en vouw het deeg zorgvuldig om het vlees heen.
Maak de randen vochtig zodat het beter hecht.
Bestrijk de pakketjes met losgeklopte eidooier(1 stuk).
Bak de kalfshaas 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Kook intussen de schoongemaakte groenten afzonderlijk beetgaar en frituur de chips(1 stuk).
Schik de peultjes op de warme borden en schep hier de saus omheen.
Snijd de kalfshaas in tweeën en leg het vlees op de peulen(200 gram).
Leg de schorseneren(2) en bospeentjes(12) rond het vlees en garneer het gerecht met de chips(1 stuk) en plukjes kervel(1 theelepel).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
chips en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in roomboter bladerdeeg
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
Koemelk
boter, roomboter bladerdeeg, chips, boter, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, room, boter
Mosterd
mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in chips
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
roomboter bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, roomboter bladerdeeg, boter, room, boter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en mosterd
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in chips
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.