Taartje van polenta met zwarte koolvis en een tapenade van mosselen en gaspacho

Ingrediënten

+ -
print

Voor de gaspacho:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Dag tevoren klaarmaken:
  2. Neem een pan met dikke bodem voor het koken van de polenta.
  3. Breng met en aan de kook.
  4. Doe hierin de polenta en blijf zacht verhitten terwijl je de polenta goed los blijft roeren van de bodem.
  5. Zo gauw de polenta dik is van het vuur nemen en uitgieten op een bakplaat waarop een stuk bakpapier.
  6. Strijk de polenta enigszins uit tot een gelijkmatige plak en bedek deze met folie.
  7. Over de folie kan de plak stevig worden gerold tot een gelijkmatige dikte van ongeveer een centimeter.
  8. Zet deze koud weg.
  9. Laat de fijngesneden sjalotjes in een pan licht aanzweten met een druppeltje , voeg de witte wijn toe met een scheutje .
  10. Laat even koken en voeg na twee minuten de mosseltjes toe.
  11. Schud de pan om boven matig vuur tot de mosseltjes zijn geopend.
  12. Verwijder de exemplaren die niet geopend zijn, haal de mosseltjes uit de open schelpen en hak deze grof.
  13. Zet deze farce koud weg.
  14. Bereid de gaspacho door van de goed gewassen groenten de stelen te verwijderen en het zaad uit de en de groenten vervolgens in grove stukken in de blender te malen.
  15. Kruid met wat , zout en piment en passeer door een puntzeef.
  16. Zet koud weg.
  17. De dag van gebruik:
  18. Snijd de stijf geworden plak polenta in rechthoeken van tien bij vier centimeter.
  19. Meng de gesneden schelpdiertjes met de puree van gedroogde en de fijngesneden .
  20. Bestrijk de polenta met deze tapenade.
  21. Leg hierop de dunne plakken koolvisfilet, bestrijk met en geef wat zout en peper uit de molen hier overheen.
  22. Verwarm de gaspacho zachtjes zonder koken.
  23. Verwarm de oven voor op 180 graden en maak hierin de plakken polenta warm en de vis juist gaar in 6 à 8 minuten.
  24. Serveer de taartjes op een warm bord en geef de warme gaspacho er in een karaf bij, waaruit naar smaak wat bij ieder taartje kan worden geschonken. (Dit recept kan ook goed worden gemaakt met filetjes van rode poon.)
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in chorizo
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Taartje van polenta met zwarte koolvis en een tapenade van mosselen en gaspacho heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Spannend, maar waar blijft de chorizo?
Job 15 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
17 kcal
0%136 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Taartje van polenta met zwarte koolvis en een tapenade van mosselen en gaspacho