Neem een pan met dikke bodem voor het koken van de polenta.
Breng met en peper en zout(1 stuk) aan de kook.
Doe hierin de polenta en blijf zacht verhitten terwijl je de polenta goed los blijft roeren van de bodem.
Zo gauw de polenta dik is van het vuur nemen en uitgieten op een bakplaat waarop een stuk bakpapier.
Strijk de polenta enigszins uit tot een gelijkmatige plak en bedek deze met folie.
Over de folie kan de plak stevig worden gerold tot een gelijkmatige dikte van ongeveer een centimeter.
Zet deze koud weg.
Laat de fijngesneden sjalotjes in een pan licht aanzweten met een druppeltje olijfolie(12 centiliter)(2 soeplepels), voeg de witte wijn toe met een scheutje water(1 liter).
Laat even koken en voeg na twee minuten de mosseltjes toe.
Schud de pan om boven matig vuur tot de mosseltjes zijn geopend.
Verwijder de exemplaren die niet geopend zijn, haal de mosseltjes uit de open schelpen en hak deze grof.
Zet deze farce koud weg.
Bereid de gaspacho door van de goed gewassen groenten de stelen te verwijderen en het zaad uit de komkommer(100 gram) en de groenten vervolgens in grove stukken in de blender te malen.
Kruid met wat olijfolie(12 centiliter)(2 soeplepels), zout en piment en passeer door een puntzeef.
Zet koud weg.
De dag van gebruik:
Snijd de stijf geworden plak polenta in rechthoeken van tien bij vier centimeter.
Meng de gesneden schelpdiertjes met de puree van gedroogde tomaten(250 gram)(150 gram) en de fijngesneden peterselie(50 gram).
Bestrijk de polenta met deze tapenade.
Leg hierop de dunne plakken koolvisfilet, bestrijk met olijfolie(12 centiliter)(2 soeplepels) en geef wat zout en peper uit de molen hier overheen.
Verwarm de gaspacho zachtjes zonder koken.
Verwarm de oven voor op 180 graden en maak hierin de plakken polenta warm en de vis juist gaar in 6 à 8 minuten.
Serveer de taartjes op een warm bord en geef de warme gaspacho er in een karaf bij, waaruit naar smaak wat bij ieder taartje kan worden geschonken.
(Dit recept kan ook goed worden gemaakt met filetjes van rode poon.)
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in chorizo
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Taartje van polenta met zwarte koolvis en een tapenade van mosselen en gaspacho heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Spannend, maar waar blijft de chorizo?
Job 15 april 2012
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.