Pate van gevogelte in een deegkorst
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Aluminiumfolie
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Deeg:
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje reuzel, het water, ei en een snufje zout met elkaar.
Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.
De vulling:
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Bostel de champignons schoon en snijd deze in kleine stukjes.
Was de worteltjes en snijd deze in kleine stukjes.
Smelt ganzenvet in een pan en bak de ui, champignons, kippenlever en wortel en breng op smaak met zout en peper.
Pureer in de keukenmachine en schep de vulling in een kom. - Laat de vulling ijskoud worden.
Bestrooi de duif en kwartel met zout en maal ze in de keukenmachine met de cognac grof.
Kneed het vetspek, ei en de gevogelte glace erdoor en roer de room erdoor.
Laat de farce ijskoud worden.
Kook de pistachepitten circa 5 minuten, spoel ze koud en dep ze goed droog.
Roer de pistachepitten en de helft van de kippenlevervulling door de farce en zet de farcevulling in de koelkast.
Gevogelte gelei:
Week de gelatine in koud water.
Breng de helft van de gevogeltefond aan de kook, knijp de gelatine uit en los de gelatine op in de warme gevogeltefond.
Schenk de koude gevogeltefond erbij en laat de gevogeltefond op ijswater koud worden.
Afwerking:
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit en snijd het deeg, eventueel met behulp van een mal, uit zodat het in de terrinevorm past en het deeg aan alle kanten overlapt.
Bekleed de terrinevorm met het deeg en beleg het deeg met plakjes vetspek.
Verdeel de vulling over de terrinevorm en klap het vetspek en het deeg dicht.
Steek met de stekervorm twee rondjes uit het deeg en het vetspek en schuif er “schoorsteentjes” van aluminiumfolie in. - Kluts het en bestrijk het ermee.
Bak de terrine in de oven circa 10 minuten.
Verlaag de temperatuur tot 185 ºC en bak de terrine nog circa 30 minuten.
Haal de terrine uit de oven en laat hem afkoelen.
Verwijder de “schoorsteentjes” uit de terrine en verpak de terrine heel stevig in plasticfolie.
Maak de gaatjes waar de “schoorsteentjes” gezeten hebben vrij en schenk de gelei erin.
Laat de gelei opstijven.
Snijd de terrine in plakjes en bestrijk de plakjes met de resterende gelei.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Paté van de familie41u45m
-
Recept
Paté van zalm met bieslook en peterselie41u30m
-
Recept
Paté van ei43u30m
-
Recept
Asperge-dragon cappucino op een compote van rabarber450m
-
Recept
Saté jamur goreng renyah (saté van champignons in een jasje)430m
-
Recept
Warme pastei van kip met pistachenoten445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- deeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en gelatine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout, zout, zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 512 kcal | 25% | 2048 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 91 g. | 35% | 364 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |