Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Roken

Voedsel roken is een kooktechniek die onze voorouders al deden. Vroeger werd dit vooral gedaan om voedsel langer houdbaar te maken. Tegenwoordig wordt voedsel op deze manier vooral bereid vanwege de smaak en de magere bereiding. Het voedsel kan namelijk zonder vet of olie bereid worden in een rookoven. Voedingsmiddelen als vlees, vis, schaaldieren en kazen zijn geschikt om te roken. Je kunt voedsel warm en koud roken. Koud roken duurt langer en het voedsel blijft rauw. Bij warm roken wordt het voedsel ook gegaard en de bereiding is een stuk korter.

Roken kun je doen met behulp van een rookoven. Een rookoven geeft door verbranding van houtsnippers een rooksmaak aan het voedingsmiddel. Een moderne rookoven heeft een ruimte waar onder een lage temperatuur houtsnippers verband worden. Door het gebrek aan zuurstof in een rookoven vatten de houtsnippers geen vuur, maar geven ze rook af. In een rookoven kun je zowel warm als koud roken.

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven