Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Klaren van boter (ghee)

Geklaarde boter (ghee) wordt veel in de keuken gebruikt om sauzen als bearnaisesaus of een Hollandaise saus of om vlees in te bakken. Geklaarde boter heeft namelijk een hoger verbrandingspunt, zodat je vlees veel steviger aan kunt bakken.

Doe verse boter in een pan en laat deze op een matige warmtebron langzaam smelten (duurt ongeveer 10 minuten). Zorg dat de boter niet gaat koken. Als de boter helemaal is gesmolten is er een dikke schuim op gekomen. Dit zijn de vaste bestanddelen uit de boter. Het schuim kun je er voorzichtig afscheppen met een kleine pol- of soeplepel. Er blijven dan twee lagen over, het botervet dat transparant goudachtig van kleur is en de melkbestanddelen. Nu kan het botervet voorzichtig in een andere pan worden geschonken. De andere bestanddelen blijven zo achter in de eerste pan. Dit kun je weggooien. Als je het botervet even laat staan, drijft het eventuele aanwezige schuim naar boven en je kunt deze eenvoudig nog eens met een pollepel weghalen.

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven