Ciseleren
Ciseleren is een techniek waarmee een specifieke manier wordt bedoeld voor het fijn snijden van verse kruiden, bladgroenten en zachte groentesoorten (zoals komkommer, augurk, champignons en dergelijke). Het is een techniek waarbij met hoge snelheid een product wordt gehakt. Daarbij komt bij het snijden het mes helemaal los van de snijplank. Je hebt er vaardigheid bij nodig en het gaat niet zonder vlijmscherp mes.
Ciseleren is geen eenvoudig manier om groente en kruiden te hakken, je zult flink moeten oefenen om vaardigheid te krijgen. Leg eerst de benodigde materialen en ingrediƫnten klaar voor gebruik. In dit voorbeeld gebruiken we een komkommer. Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Leg de komkommer met de platte kant op een snijplank en plaats het mes los op de komkommer. Begin aan de onderkant van de komkommer. Beweeg het mes snel op en neer. Het mes moet van de plank af komen. Beweeg het mes langs de vingerkootjes van de niet snijdende hand. De begeleidende hand bepaalt de dikte van de plakjes.
Ciseleren is geen eenvoudig manier om groente en kruiden te hakken, je zult flink moeten oefenen om vaardigheid te krijgen. Leg eerst de benodigde materialen en ingrediƫnten klaar voor gebruik. In dit voorbeeld gebruiken we een komkommer. Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Leg de komkommer met de platte kant op een snijplank en plaats het mes los op de komkommer. Begin aan de onderkant van de komkommer. Beweeg het mes snel op en neer. Het mes moet van de plank af komen. Beweeg het mes langs de vingerkootjes van de niet snijdende hand. De begeleidende hand bepaalt de dikte van de plakjes.
Lees ook
- Espuma
Espuma is het Spaanse woord voor schuim. Deze kooktechniek is bedacht door de Spaanse chef-kok Ferran Adria. Met espuma wordt een kooktechniek bedoelt waarmee je een luch - Myoteren
Myoteren is een kooktechniek waarbij specerijen worden verhit in een heel klein beetje olie of boter op laag vuur. Voor de bereiding van goulash wordt dat bijvoorbeeld g - Kloppen
Kloppen of opkloppen kun je op twee verschillende manieren. Kloppen is een kooktechniek waarbij producten met elkaar vermengd worden zonder dat er lucht in wordt gebracht