Wassen
Groente wordt voor de bereiding gewassen om er zeker van te zijn dat ze schoon zijn van zand, aarde en insecten. Het is niet veilig om groente ongewassen te verwerken. Groente is namelijk niet gevrijwaard van schadelijke bacteriƫn, parasieten of virussen. Het wassen kan daarom veel problemen voorkomen.
Alle groente moet worden gewassen, of ze nu rauw of gekookt gegeten gaat worden. Was eerst je handen en dan de groente. Zet de groente in een bak met koud water of spoel ze goed af onder de kraan. Een beetje citroensap toevoegen aan het water vergemakkelijkt het verwijderen van insecten. Groente als prei bevat veel zand en aarde. Dit kun je sneller verwijderen door de groente in lauw water te wassen. Snijd de prei kruislings tweemaal door in de lengte. Bij kropgroente worden altijd de buitenste bladeren verwijderd en niet gebruikt. Hierop bevinden zich namelijk de meeste bacteriƫn.
Alle groente moet worden gewassen, of ze nu rauw of gekookt gegeten gaat worden. Was eerst je handen en dan de groente. Zet de groente in een bak met koud water of spoel ze goed af onder de kraan. Een beetje citroensap toevoegen aan het water vergemakkelijkt het verwijderen van insecten. Groente als prei bevat veel zand en aarde. Dit kun je sneller verwijderen door de groente in lauw water te wassen. Snijd de prei kruislings tweemaal door in de lengte. Bij kropgroente worden altijd de buitenste bladeren verwijderd en niet gebruikt. Hierop bevinden zich namelijk de meeste bacteriƫn.
Lees ook
- Roken
Voedsel roken is een kooktechniek die onze voorouders al deden. Vroeger werd dit vooral gedaan om voedsel langer houdbaar te maken. Tegenwoordig wordt voedsel op deze man - Inkoken
Inkoken is een kooktechniek waarbij vloeistof een dikkere structuur en sterkere smaak krijgt door (sterke) verhitting. - Glaceren
Glaceren is een kooktechniek waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen het glaceren van dierlijke producten en plantaardige producten. Zowel de techniek als het doel versc