Pom Tajer

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Ovenschaal
  • Keukenpapier
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Ontdooi de zak pomtayer een hele dag buiten de koelkast.
  3. Was de kip en droog de stukjes af met keukenpapier.
  4. Bak ze een voor een bruin in hete en schep ze uit de pan.
  5. Snijd de uien en , plus blad, in kleine blokjes en start met roerbakken.
  6. Voeg na 7 minuten de gepelde toe en kook het geheel tien minuten onder regelmatig roeren gaar.
  7. Voeg de en de toe en maak het geheel af met de gemalen zwarte .
  8. Laat de gebakken kip in de tomatensaus 30 minuten garen.
  9. Dit geheel mag best stevig hartig smaken omdat het de basis vormt voor de pomtayer (soms lukt dat niet alleen met , voeg dan naar smaak een snufje zout toe).
  10. Snijd ondertussen de in hele fijne stukjes en pers de en de uit.
  11. Meng de pomtayer in een grote schaal met de , en het mengsel van en citroensap.
  12. Voeg, als de kip gaar is, de helft van de saus bij de gemarineerde pomtayer en breng zo met de saus het mengsel op smaak.
  13. Beboter de pomblik of ovenschaal en plaats een laagje pomtayer in de blik.
  14. Doe nu, in een tweede laag, alle kip en wat saus erbovenop.
  15. Daarna weer een dikke laag pomtayer.
  16. Druk de substantie goed aan en maak de bovenkant van de pom af met een laagje saus.
  17. De saus bovenop is belangrijk want dan ontstaat een bruine korst als de pom gaar is.
  18. Prik na 0,5 uur op 220 graden C.
  19. daarna 1 uur op 180 graden C.
  20. met een vork of mes in de pom.
  21. Komt er een lichtbruine/goudgele substantie uit dan is het gaar.
  22. Zorg dat je voldoende saus overhoudt om als jus bij de rijst te serveren.
  23. Tip:
  24. gebruik voor het aanbraden en voor het bereiden van de kip voldoende om, als alle ingrediënten zijn toegevoegd, een royale hoeveelheid saus voor de pom en voor de jus beschikbaar te hebben.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes en margarine
  • bouillonblokjes en piccalilly kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes en margarine
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in piccalilly
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij en bladselderij
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes en margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (10)

Pom Tajer heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.8 / 10 in 10 recensies
RESET

Goed recept, vond het alleen een beetje te zuur van smaak. Gebruik nu alleen de sinaasappelsap.
Shalita 11 augustus 2013
Ik heb zelf een pom gemaakt met rundergehakt het was super lekker ik dacht om iets anders te maken dan elke keer kip met pom persoonlijk ben ik nieuwsgierig en hou van experimenteren van andere combin... Lees reactie
Johan Jhagroe 7 augustus 2013
Ik ben vegetariër en ik maak heerlijk vegetarisch pom.
Laila 2 augustus 2013
Mijn moeder gebruikt sinaasappel, chinese vruchten en ook picadilly. Iedereen doet het op zijn eigen manier :) Heerlijke pom die er altijd uit de oven komt.
Sas 17 november 2012
Goed recept, maar de piccalilly? Mijn oma (surinaams) deed er nooit piccalilly bij en na proberen vond ik het er niet echt bij passen. Wel deed ze er altijd spek (zuurkool spek zei ze was het beste) b... Lees reactie
Stephanie 27 oktober 2012
Ik begrijp niet waarom men altijd originele recepten moet verkrachten. Piccalilly hoort helemaal niet in pom. Geeft het dan een andere naam, maar noem het geen pom. In pom hoort sinaasappelsap of sap ... Lees reactie
Gino 22 oktober 2012
Altijd lekker, ik doe het ook weleens anders met kipfilet ... altijd lekker pom. In je receptoverzicht ben je trouwens je sinaasappel vergeten in het lijstje van ingrediënten.
Frank 30 juni 2012
Pom is altijd lekker. Ik doe er ook Chinees zuur in, uit dat blauw witte blikje. Dat snijd ik in kleine stukjes en dan 2/3 potje piccalilly er bij. Heerlijk.
Marlon 27 oktober 2011
Goed recept voor pom ik doe er zelf nog chinese piccalily bij en zoutvlees voor net dat beetje extra.
25 augustus 2011
Super recept! Ik gebruik voor het gemak alleen kipfilet, maar dat doet weinig af aan de smaak. Echt een aanrader!
14 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
224 kcal
11%896 kcal
Vetten
16 g.
24%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pom Tajer