Poêleren
Poêleren is een kooktechniek waarbij een vleesproduct in de oven wordt gegaard in het eigen vocht. Het is een traditionele manier om grote stukken vlees extra smaak te geven.
Voor poêleren wordt een pan met deksel gebruikt die in een voorverwarmde oven met een temperatuur tussen 140 en 160 graden Celsius wordt geplaatst. Het vlees wordt op een bedje van mirepoix (een mengsel van in blokjes gesneden aromatische groente, eventueel met blokjes spek of ham) geplaatst en overgoten met boter. Na driekwart van het bereidingsproces wordt het deksel van de pan gehaald en de oventemperatuur wat verhoogd om het product een smakelijke bruine kleur te geven. Het is belangrijk het vlees steeds te overgieten met het vocht om uitdroging te voorkomen. Houd het vlees na de bereidingstijd warm en blus het braadvocht af met water, fond of wijn. Laat het vocht inkoken tot een lekkere saus.
Voor poêleren wordt een pan met deksel gebruikt die in een voorverwarmde oven met een temperatuur tussen 140 en 160 graden Celsius wordt geplaatst. Het vlees wordt op een bedje van mirepoix (een mengsel van in blokjes gesneden aromatische groente, eventueel met blokjes spek of ham) geplaatst en overgoten met boter. Na driekwart van het bereidingsproces wordt het deksel van de pan gehaald en de oventemperatuur wat verhoogd om het product een smakelijke bruine kleur te geven. Het is belangrijk het vlees steeds te overgieten met het vocht om uitdroging te voorkomen. Houd het vlees na de bereidingstijd warm en blus het braadvocht af met water, fond of wijn. Laat het vocht inkoken tot een lekkere saus.
Lees ook
- Kloppen
Kloppen of opkloppen kun je op twee verschillende manieren. Kloppen is een kooktechniek waarbij producten met elkaar vermengd worden zonder dat er lucht in wordt gebracht - Wassen
Groente wordt voor de bereiding gewassen om er zeker van te zijn dat ze schoon zijn van zand, aarde en insecten. Het is niet veilig om groente ongewassen te verwerken. Gr - Steengrillen
Steengrillen is het bereiden van voedsel op een verhitte stenen plaat. De steen is meestal van graniet en wordt verwarmd tot een temperatuur van ongeveer 300 graden Celsi