Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

PoÍleren

PoÍleren is een kooktechniek waarbij een vleesproduct in de oven wordt gegaard in het eigen vocht. Het is een traditionele manier om grote stukken vlees extra smaak te geven.

Voor poÍleren wordt een pan met deksel gebruikt die in een voorverwarmde oven met een temperatuur tussen 140 en 160 graden Celsius wordt geplaatst. Het vlees wordt op een bedje van mirepoix (een mengsel van in blokjes gesneden aromatische groente, eventueel met blokjes spek of ham) geplaatst en overgoten met boter. Na driekwart van het bereidingsproces wordt het deksel van de pan gehaald en de oventemperatuur wat verhoogd om het product een smakelijke bruine kleur te geven. Het is belangrijk het vlees steeds te overgieten met het vocht om uitdroging te voorkomen. Houd het vlees na de bereidingstijd warm en blus het braadvocht af met water, fond of wijn. Laat het vocht inkoken tot een lekkere saus.

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven