Pureren
Pureren is een kooktechniek waarmee je grove stukken uit een gerecht transformeert in een puree, zoals je van aardappelen aardappelpuree maakt en van appels appelmoes. Soep wordt ook veel gepureerd. Voor het pureren gebruikt men in de keuken een keukenmachine, staafmixer of blender. Je kunt ook met de hand pureren. Hiervoor gebruik je een pureestamper of pureeknijper of een passe-vite.
Een pureestamper of pureeknijper is een handig keukengereedschap om met de hand groente en fruit te pureren. Een passse-vite is een roerzeef om voedsel handmatig te malen en pureren. Het is uitgevonden door de Belg Victor Simon. De roerzeef heeft een komvormige rand, waarin aan de onderkant een zeef is bevestigd. Met een handvat aan de buitenzijde kan de inhoud tegen de zeef aan worden gedrukt. Je kunt voedsel ook machinaal pureren met gebruik van de keukenmachine, staafmixer of blender.
Een pureestamper of pureeknijper is een handig keukengereedschap om met de hand groente en fruit te pureren. Een passse-vite is een roerzeef om voedsel handmatig te malen en pureren. Het is uitgevonden door de Belg Victor Simon. De roerzeef heeft een komvormige rand, waarin aan de onderkant een zeef is bevestigd. Met een handvat aan de buitenzijde kan de inhoud tegen de zeef aan worden gedrukt. Je kunt voedsel ook machinaal pureren met gebruik van de keukenmachine, staafmixer of blender.
Lees ook
- Warm houden
In de keuken is het warm houden van producten een regelmatig voorkomend iets, meestal omdat niet alle voedsel gelijk klaar is. Soms is het nodig omdat een gerecht (vlees) - Geleren
Geleren is het bedekken van gerechten met een gelei. Het wordt gedaan om een product te beschermen tegen uitdroging, om een product te verfraaien of om producten te binde - Gourmetten
Gourmetten is een gezellige manier om met meerdere mensen aan tafel in kleine pannetjes eigen gerechtjes te bereiden. De kleine hoeveelheden maken het mogelijk steeds iet