Grillen

Grillen is de populaire naam voor grilleren. Grillen is het bereiden van vlees of groente zonder toevoeging van vet op een rooster van een grillpan, een contactgrill, barbecue of onder een grill in de oven. Het vlees , de vis of groente krijgt bij deze bereiding een knapperige bruine korst en een typische grillsmaak. Bij de bereiding is weinig vet nodig.

Je kunt vlees, vis, groente, fruit en zelfs aardappelen grillen. Verwarm de grill, barbecue of oven op grillstand voordat je de voedingsmiddelen ermee bereidt. Je hoeft (in principe) geen olie of vet toe te voegen en als je dat wilt, sprenkel het dan over het product. Als je vlees of groente aan de grill blijft plakken, heb dan geduld. Keer het pas om als het van de grill loslaat.

Lees ook

  • Barderen
    Barderen is een kooktechniek waarbij voedingsmiddelen worden omwikkeld met spek om uitdroging tijdens het bereiden te voorkomen.
  • Ciseleren
    Ciseleren is een techniek waarmee een specifieke manier wordt bedoeld voor het fijn snijden van verse kruiden, bladgroenten en zachte groentesoorten (zoals komkommer, aug
  • Fonduen
    Fonduen is het dompelen van kleine stukjes voedingsmiddelen in een warme of hete vloeistof. Het woord fondue komt uit het Frans en betekent vertaald: gesmolten. Er zijn v