Creme brulee

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 125˚C.
  2. Snijd het stokje open en schraap het merg eruit.
  3. Breng de met de , het vanillemerg en –stokje aan de kook en laat dit op een laag vuur 5 minuten trekken.
  4. Verwijder het stokje.
    Klop met de mixer de dooiers en de tot een bleke romige crème.
  5. Schenk de hete room erbij terwijl je stevig klopt.
  6. Beter niet meer met de mixer anders wordt het zo luchtig en zakt het straks als het in de schaaltjes zit zo in zodat je niks over houdt.
  7. Blijf kloppen tot het mengsel wat dikker wordt.
    Schenk de eierroom in de schaaltjes en zet ze in de oven.
  8. Laat het in 45 minuten gaar worden.
  9. Het is klaar als het helemaal gestold is.
    Laat de crème brûlée op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven.
  10. Dek de schaaltjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om goed koud te worden.
    Verwarm de ovengrill voor totdat deze gloeiend heet is.
  11. Haal de crèmes uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje basterd .
  12. Zet de schaaltjes vlak onder de grill tot de gesmolten is (ongeveer 1 minuut)
25
25
25

Variaties op Creme brulee

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Creme brulee
VariatieAantalGang
Creme brulee14Kerst
Crème brûlée met kersen en rum2Kerst
Advocaat-crème brûlée1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (35)

Creme brulee heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.1 / 10 in 35 recensies
RESET

Het is superrrrrr lekker!
Samantah 4 mei 2014
Super lekker, de andere zijn ook heerlijk echt proberen.
Alie 28 november 2013
Wow ga ik echt is een keer maken. Hoop dat hij lekker is.
Carolien 12 oktober 2013
Alles gedaan volgens het recept, helaas zag die er alleen heel waterig uit dat ik hem uit de oven in de koelkast zetten. (het bovenste laagje was lekker maar de rest was net vla!)
Stacy 7 oktober 2013
Ik vind het super lekker.
ME 4 augustus 2013
Ik zoek al heel lang.
Koosje 30 juli 2013
Heerlijk echt lekker de allerlekerste creme brulee mmmm heb het al een paar keer gemaakt.
Noa 22 juli 2013
Vet lekker al een paar keer gemaakt.
Thomas 6 juli 2013
Super lekker en in een keer gelukt doe er alleen twee stokjes vanille in, dan heb je minder een ei smaak eraan zitten.
Chantal 9 juni 2013
Creme Brûlée is een heerlijk dessert. Het is vooral erg leuk dat het geflambeerd kan worden. Creme Brûlée is ook goed te combineren met aardbeien.
27 mei 2013
Heerlijk echt super lekker samen met mijn vriendinetje gemaakt. Beer en Noor vonden het ook super.
Meertje en Juultje 22 mei 2013
Het lijkt me een heel lekker recept ga het vanavond maken!
Larissa 2 mei 2013
Wow! Perfect resultaat! We waren erg blij met het resultaat :D
Marijn en Marieke 12 april 2013
Wow! Perfect resultaat! Ik was erg blij met het lekkere resultaat :)
Marieke En Marijn 12 april 2013
Erg goed recept, mijn gezin vraagt er steeds weer om, vandaag probeert mijn dochter het te maken.
Lisa123 3 maart 2013
Ik heb het gemaakt en vond dit recept geen succes. De smaak was erg zoet en smaakte niet lekker romig maar echt naar eieren.
Ester 27 januari 2013
Kan het ook zonder vanille stokje en dan met vanille suiker?
Jaap 27 januari 2013
Heb het met een kerstdiner gemaakt. Heerlijk! Super gelukt, de creme was alleen wat waterig. Probeer het nu nog een keer, maar toen had ik ook per ongeluk een foutje gemaakt. 1e keer perfect! Bedankt ... Lees reactie
Leila 29 december 2012
Het eerste recept dat goed is gelukt. Erg lekker. Werd hier gewaardeerd. Dank!
Liselore 27 december 2012
Dat ga ik zeker proberen.
FLuit 24 december 2012
Voor de eerste keer gemaakt volgens dit recept. Uitstekend gelukt en de smaak is verrukkelijk!
Jan 22 december 2012
Erg goed recept. Voor het branden van de suiker kan natuurlijk ook gewoon een brandertje worden gebruikt.
Marco 18 december 2012
Echt heel goed! Voor de zekerheid heb ik tijdens het branden van de suiker wat water op de kookplaat gedaan. Ik weet niet of dit nodig was, maar in elk geval was het eindresultaat verbluffend!
Rob P 8 december 2012
Het zit nu in de oven, het lijkt wel wat te stollen in de oven, en zometeen eruit halen om in de koelkast te plaatsen, als dit lukt benoem ik mezelf tot topchef haha, bedankt!
Frank 26 november 2012
Het is beter als je rietsuiker gebruikt om op de creme brulee te branden.
Joris 13 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
466 kcal
23%1864 kcal
Vetten
33 g.
48%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
22%80 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Creme brulee