Spekkoek
- Herkomst Indonesie
- Categorie Taart en gebak
- Spekkoek recepten
- Bereiden
- Kookboek van rick_de_bruine
- 16 reviews
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- opensnijden en het merg eruit halen.
- In een kom de boter met de helft van de suiker en de vanille luchtig kloppen.
- De scheiden.
- In een andere kom de dooiers met de rest van de suiker luchtig kloppen.
- Eiwit stijf op kloppen.
- Het botermengsel, dooiers en eiwit door elkaar spatelen.
- De , en erdoor spatelen.
- Het beslag in twee bakken verdelen.
- Door één de kruiden spatelen.
- De grill voorverwarmen.
- Springvorm 20 cm.
- doorsnee invetten.
- De bodem bedekken met bakpapier.
- Laag voor laag het beslag aanbrengen.
- Steeds laag voor laag gaar maken onder de grill per laag controleren of het gaar is door er een saté stokje in te prikken.
- Zodra het begint te kleuren, uitkijken dat het niet te droog wordt Als de spekkoek te hoog wordt, rooster van de grill lager plaatsen beginnen in het midden van de oven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Spekkoek uit de magnetron430m
-
Recept
Spekkoek41u
-
Recept
Spekkoek445m
-
Recept
Spekkoek42u
-
Recept
Indonesische spekkoek425m
Variaties op Spekkoek
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spekkoek | 6 | Taart en gebak |
Indonesische spekkoek | 1 | Taart en gebak |
Spekkoek uit de magnetron | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en koffiemelk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- koffiemelk kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in koffiemelk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (16)
Spekkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 16 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1304 kcal | 65% | 5216 kcal |
Vetten | 63 g. | 90% | 252 g. |
Waarvan verzadigd | 28 g. | 140% | 112 g. |
Waarvan onverzadigd | 15 g. | 52% | 60 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 6 g. | 104% | 24 g. |
Koolhydraten | 149 g. | 57% | 596 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 2% | 4 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 20 mg. | 2% | 80 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |