Spekkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. opensnijden en het merg eruit halen.
  2. In een kom de boter met de helft van de suiker en de vanille luchtig kloppen.
  3. De scheiden.
  4. In een andere kom de dooiers met de rest van de suiker luchtig kloppen.
  5. Eiwit stijf op kloppen.
  6. Het botermengsel, dooiers en eiwit door elkaar spatelen.
  7. De , en erdoor spatelen.
  8. Het beslag in twee bakken verdelen.
  9. Door één de kruiden spatelen.
  10. De grill voorverwarmen.
  11. Springvorm 20 cm.
  12. doorsnee invetten.
  13. De bodem bedekken met bakpapier.
  14. Laag voor laag het beslag aanbrengen.
  15. Steeds laag voor laag gaar maken onder de grill per laag controleren of het gaar is door er een saté stokje in te prikken.
  16. Zodra het begint te kleuren, uitkijken dat het niet te droog wordt Als de spekkoek te hoog wordt, rooster van de grill lager plaatsen beginnen in het midden van de oven.
25
25
25

Variaties op Spekkoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Spekkoek
VariatieAantalGang
Spekkoek6Taart en gebak
Indonesische spekkoek1Taart en gebak
Spekkoek uit de magnetron1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en koffiemelk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • koffiemelk kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in koffiemelk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (16)

Spekkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 16 recensies
RESET

Veel ingrediënten kun je niet in de supermarkt halen en je moet veel geduld hebben, mvg denise
Denise 23 juni 2014
Ik ga het recept vanavond maken, ben benieuwd. De citroensap is nodig om je schaal/mixers te ontvetten waarmee je het eiwit opklopt
Wilco 20 maart 2014
Wat voor boter moet er in, roomboter of margarine?
Wim 5 juni 2013
Ik ben de spekkoek nu aan het maken, het lijkt goed te gaan. Ik snap alleen wanneer ik het citroensap moet gebruiken, help?
Caroline 1 maart 2013
Perfect dit recept. Hier help je ons mee.
Willum 19 oktober 2012
Moet dit recept persé in de grill? Of mag het ook in een hetelucht oven? En hoe lang duurt het ongeveer dat een laag gaar is? Dank je ;)
Kimberly van Wijk 22 mei 2012
Dit is het orgineel recept niet! Kan best lekker zijn, maar in dit recept komen ingredienten voor die er niet in thuis horen.
S. Janssen 22 maart 2012
Dit is zooooooo lekker mmmmm
Fleur 29 februari 2012
Houden jullie de hoeveelheid boter aan uit het recept? Ik las namelijk bij 1 iemand dat het teveel boter is? Bedankt. Groetjes Tamara
Tamara 3 februari 2012
Dit recept eerst exact nagemaakt, maar het liep over van de boter. Daarna overnieuw gemaakt maar dan met maar 250 gram boter en 8 eieren...prachtig en heerlijk! Kon overigens zelfs met nog minder bote... Lees reactie
Bo 19 januari 2012
Tussen de laagjes altijd nog gesmolten boter uitstijken! Zo maakte mijn tante Riek en haar moeder van Java het. Rond de Kerst bakte ze er 30 en verkocht het voor 25 Gulden. Oma klutste alles met de ha... Lees reactie
Carla Inge Mol 5 januari 2012
Vind het top dit recept, zelf vers maken is altijd het lekkerst, maar bij ons in Den Haag centrum kost een spekkoek nog geen 6 euro en echt overheerlijk, in 6 smaken en geen rommel in de keuken tja ve... Lees reactie
Tedtje 26 november 2011
Op dit moment bezig met de laagjes. Gaat denk ik wel de goede kant op. Tot nu toe ruikt het heerlijk!!!
28 augustus 2011
Jammer dat het altijd zo duur in de winkel is. Kan je het beter zelf maken.
13 augustus 2011
Vandaag gemaakt! heerlijk!, was wel een stuk luchtiger dan ik gewend was van de Toko, maar daardoor wel een stuk lekkerder. Na het afkoelen ingepakt in plastic folie en paar uur later nog een stukje g... Lees reactie
5 augustus 2011
Heerlijk recept, kwam alleen wat droog uit de oven.. Volgende keer wat aan doen! :)
kleinerat 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1304 kcal
65%5216 kcal
Vetten
63 g.
90%252 g.
Waarvan verzadigd
28 g.
140%112 g.
Waarvan onverzadigd
15 g.
52%60 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
6 g.
104%24 g.
Koolhydraten
149 g.
57%596 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
20 mg.
2%80 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spekkoek