Braadstomen
Braadstomen is het braden van vlees, vis, gevogelte en groenten met verschillende smaakmakers in een braadzak in de oven of magnetron. Een braadzak is een zak van doorschijnende kunststof waarvan het materiaal is bestand tegen een oventemperatuur van 220 graden Celsius. Merken als Maggi en Knorr hebben kant-en-klare braadzakken met kruidenmengsels op de markt gebracht, waarbij je alleen nog vlees, vis, gevogelte en groente hoeft toe te voegen. Het is een eenvoudige en schone manier om voeding te bereiden.
In een braadzak kan verschillende soorten voeding klaargemaakt worden, zonder gebruik van vet of olie. In de braadzak worden voedingsmiddelen gegaard in eigen vocht. Door toevoeging van kruiden en andere smaakmakers zoals knoflook, ui en specerijen, kan er aan het product in de zak extra smaak worden meegegeven. De braadzak moet goed worden afgesloten met een bijgeleverde strip. Aan de bovenkant van de zak worden gaatjes geprikt. De braadzak wordt op een schaal in de oven of magnetron gezet waar het kan braden. Hoe lang de bereiding duurt, hangt af van het soort te bereiden voedingsmiddel en de grootte. Na het braden moet het product ongeveer 10 minuten rusten, voordat de zak kan worden opengeknipt. Het braadvocht in de zak kan worden gebruikt of verwerkt tot jus of saus.
In een braadzak kan verschillende soorten voeding klaargemaakt worden, zonder gebruik van vet of olie. In de braadzak worden voedingsmiddelen gegaard in eigen vocht. Door toevoeging van kruiden en andere smaakmakers zoals knoflook, ui en specerijen, kan er aan het product in de zak extra smaak worden meegegeven. De braadzak moet goed worden afgesloten met een bijgeleverde strip. Aan de bovenkant van de zak worden gaatjes geprikt. De braadzak wordt op een schaal in de oven of magnetron gezet waar het kan braden. Hoe lang de bereiding duurt, hangt af van het soort te bereiden voedingsmiddel en de grootte. Na het braden moet het product ongeveer 10 minuten rusten, voordat de zak kan worden opengeknipt. Het braadvocht in de zak kan worden gebruikt of verwerkt tot jus of saus.
Lees ook
- Gratineren
Gratineren is een kooktechniek met twee verschillende doelen: het garen van een rauw product en deze voorzien van een mooie bruine korst of het voorzien van een gaar prod - Glaceren
Glaceren is een kooktechniek waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen het glaceren van dierlijke producten en plantaardige producten. Zowel de techniek als het doel versc - Frituren
Frituren is een kooktechniek waarbij voedingsmiddelen binnen enkele minuten in zeer hete olie of vet (160 tot 200 graden Celsius) worden gebakken. Het voedsel wordt hier