Raspen

Raspen is het klein of tot poeder maken van een hard product met de bedoeling het product te kunnen verwerken in een gerecht. Raspen wordt gedaan om hele kleine delen van harde producten te verkrijgen, bijvoorbeeld producten als harde groenten, aardappelen, noten of kaas. Poeder kan op deze manier verkregen worden van harde producten als walnoten, nootmuskaat, cashewnoten. Zachte producten kunnen tot dunne reepjes worden geraspt, bijvoorbeeld bij mierikswortel, appel, knolselderij en kaas.

Gebruik voor het raspen van producten een rasp. Bij gebruik van een goede rasp beschadig je de oppervlakte van het product zo min mogelijk. Er zijn verschillende soorten raspen voor verschillende doeleinden verkrijgbaar.

Lees ook

  • Marineren
    Marineren is een kooktechniek waarbij je voedingsmiddelen in een mengsel van (zure) vloeistoffen en kruiden legt om er een extra smaak aan te geven en het product malser
  • Afblussen
    Afblussen is de term voor het losroeren van het aanbaksel dat bij het braden ontstaat. Hieraan wordt een warme vloeistof toegevoegd. Zo komen de smaakstoffen los. Hiermee
  • Roosteren
    Roosteren kan op twee manieren. De eerste manier is de bekendste, namelijk roosteren boven open vuur met een spit of op een rooster. Hetzelfde als barbecueën dus. Deze b