Raspen
Raspen is het klein of tot poeder maken van een hard product met de bedoeling het product te kunnen verwerken in een gerecht. Raspen wordt gedaan om hele kleine delen van harde producten te verkrijgen, bijvoorbeeld producten als harde groenten, aardappelen, noten of kaas. Poeder kan op deze manier verkregen worden van harde producten als walnoten, nootmuskaat, cashewnoten. Zachte producten kunnen tot dunne reepjes worden geraspt, bijvoorbeeld bij mierikswortel, appel, knolselderij en kaas.
Gebruik voor het raspen van producten een rasp. Bij gebruik van een goede rasp beschadig je de oppervlakte van het product zo min mogelijk. Er zijn verschillende soorten raspen voor verschillende doeleinden verkrijgbaar.
Gebruik voor het raspen van producten een rasp. Bij gebruik van een goede rasp beschadig je de oppervlakte van het product zo min mogelijk. Er zijn verschillende soorten raspen voor verschillende doeleinden verkrijgbaar.
Lees ook
- Canneleren
Canneleren is het opleuken van eten door een ribbel- of ruitpatroon of ander patroon aan een voedingsmiddel (bijvoorbeeld een citroen, tomaat, komkommer) aan te brengen m - Karamelliseren
Karamelliseren wordt veel geschreven met één l als karameliseren. Taalkundig is het niet juist, maar culinair gezien mag het wel, omdat het woord afgeleid is van het Fr - Flamberen
Flamberen is afgeleid van het Franse werkwoord ‘flamber’, wat in het Nederlands kan worden vertaald als ‘ontsteken’, ‘doen opvlammen’ of 'aansteken'. Dat is d