Raspen
Raspen is het klein of tot poeder maken van een hard product met de bedoeling het product te kunnen verwerken in een gerecht. Raspen wordt gedaan om hele kleine delen van harde producten te verkrijgen, bijvoorbeeld producten als harde groenten, aardappelen, noten of kaas. Poeder kan op deze manier verkregen worden van harde producten als walnoten, nootmuskaat, cashewnoten. Zachte producten kunnen tot dunne reepjes worden geraspt, bijvoorbeeld bij mierikswortel, appel, knolselderij en kaas.
Gebruik voor het raspen van producten een rasp. Bij gebruik van een goede rasp beschadig je de oppervlakte van het product zo min mogelijk. Er zijn verschillende soorten raspen voor verschillende doeleinden verkrijgbaar.
Gebruik voor het raspen van producten een rasp. Bij gebruik van een goede rasp beschadig je de oppervlakte van het product zo min mogelijk. Er zijn verschillende soorten raspen voor verschillende doeleinden verkrijgbaar.
Lees ook
- Aanbraden
Aanbraden houdt in dat je vlees, vis, wild of gevogelte rondom snel schroeit in boter, olie of ander bakproduct. Bij een temperatuur boven de 200 graden Celsius verandert - Canneleren
Canneleren is het opleuken van eten door een ribbel- of ruitpatroon of ander patroon aan een voedingsmiddel (bijvoorbeeld een citroen, tomaat, komkommer) aan te brengen m - Fileren
Fileren is een kooktechniek bij de bereiding van vis. Fileren betekent het in stukken snijden van de vis en het daarbij volledig ontdoen van graten. Voor het fileren moet