Natte cake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven

Bereidingswijze

  1. , en de zeven.
  2. , samen met de suiker en in de beslagkom doen.
  3. De beslagkom au bain marie verwarmen tot er iets boter begint te smelten, daarna beginnen met het wit romig kloppen van het beslag (eventueeel nog even weer verwarmen).
  4. Er telkens een ei bij doen, maar wel eerst weer 3 minuten op de hoogste stand kloppen.
  5. Als de er geheel door zitten dan de er door mengen (niet op de hoogste stand) en ondertussen ook de er bij scheppen.
  6. Eventueel nu toevoegen.
  7. Dit geheel nog even goed door elkaar mengen, niet meer dan 1 minuut kloppen.
  8. Beslag in een ingevette en bestoven bakblik van 28 cm over scheppen en glad strijken.
  9. In een voorverwarmde oven op 140 graden C. 70 minuten in het midden van de oven afbakken.
  10. Nadien, heet uit de vorm halen en inpakken in aluminiumfolie en daarin laten afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • custard, margarine, roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard en margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (9)

Natte cake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 9 recensies
RESET

Makkelijk te maken en smaakt lekker!
Wen 2 juni 2016
Ik heb hem gemaakt en hij was echt perfect. Lekker kleverig bovenkantje en super smaak. Ik ga hem zeker nog veel vaker maken.
Jolanda 23 februari 2014
Het recept precies gevolgd, wel alles gemaakt in de Kitchenaid. Eindelijk een perfectie cake, alsof hij bij de kwaliteit bakker vandaan kwam.
Theo 10 juli 2013
Mmm ze zijn heerlijk.
Isabella 13 januari 2013
Een hele fijne cake met een lekkere krokante korst!
Henk 17 december 2012
De cake is klaar en smaakt wel goed. Volgende keer zet ik hem er iets korter in (bak tijd is immers per oven verschillend)
sandrak 15 september 2012
De cake is klaar en smaakt wel goed volgende keer zet ik hem er iets korter in (bak tijd is immers per oven verschillend).
sandrak 14 september 2012
Hoi henny57, Zojuist heb ik de cake gemaakt maar het viel mij op dat de receptuur niet helemaal klopte. Zo stonden er in de ingrediënten lijst o.a. custard, bakpoeder en melk maar deze staan niet in ... Lees reactie
sandrak 14 september 2012
Heerlijke recepten ga het allemaal uitproberen. Thanks
Anneke 6 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3472 kcal
173%3472 kcal
Vetten
154 g.
221%154 g.
Waarvan verzadigd
22 g.
112%22 g.
Waarvan onverzadigd
12 g.
41%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
5 g.
83%5 g.
Koolhydraten
456 g.
175%456 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
16 mg.
2%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Natte cake