Natte cake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van henny57
- 9 reviews
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Oven
Bereidingswijze
- , en de zeven.
- , samen met de suiker en in de beslagkom doen.
- De beslagkom au bain marie verwarmen tot er iets boter begint te smelten, daarna beginnen met het wit romig kloppen van het beslag (eventueeel nog even weer verwarmen).
- Er telkens een ei bij doen, maar wel eerst weer 3 minuten op de hoogste stand kloppen.
- Als de er geheel door zitten dan de er door mengen (niet op de hoogste stand) en ondertussen ook de er bij scheppen.
- Eventueel nu toevoegen.
- Dit geheel nog even goed door elkaar mengen, niet meer dan 1 minuut kloppen.
- Beslag in een ingevette en bestoven bakblik van 28 cm over scheppen en glad strijken.
- In een voorverwarmde oven op 140 graden C. 70 minuten in het midden van de oven afbakken.
- Nadien, heet uit de vorm halen en inpakken in aluminiumfolie en daarin laten afkoelen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- custard, margarine, roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- custard en margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (9)
Natte cake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 9 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3472 kcal | 173% | 3472 kcal |
Vetten | 154 g. | 221% | 154 g. |
Waarvan verzadigd | 22 g. | 112% | 22 g. |
Waarvan onverzadigd | 12 g. | 41% | 12 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 5 g. | 83% | 5 g. |
Koolhydraten | 456 g. | 175% | 456 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 16 mg. | 2% | 16 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |