Kip in römertopf
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van ton59
- 9 reviews
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- De Römertopf minimaal 30 minuten in water dompelen.
De of kippendelen kruiden.
De in grove stukken snijden.
De of waspeen raspen en in dobbelstenen snijden (niet te kleine dobbelstenen).
De kruiden met en peper of vleeskruiden en in dobbelsteentjes snijden en even bakken.
Het halve oplossen in 1,5 deciliter heet water of 1,5 deciliter kant en klare kippenbouillon gebruiken (de kipstukjes die hierin zitten kun je er dan ook gewoon bij doen).
Aardappels schillen en in schijfjes snijden of voorgesneden gebruiken (niet voorgekookt).
De Römertopf uit het water halen. - Hierin eerst en wortel leggen.
Hier bovenop de hele of kipdelen, daarover heen en rondom de dobbelsteentjes gebakken spek, (eventueel gesnipperde knoflookteentjes)en een beetje .
Dan over dit alles heen de kippenbouillon gieten.
Deksel er op en midden in de oven (250 graden Celsius) zetten.
1 uur en 15 minuten laten staan, na 1 uur de deksel er af halen en de resterende 15 minuten zonder deksel in oven laten staan.
er uit halen en resterende er over heen strooien.
Smakelijk eten.
Ook lekker om te maken
Variaties op Kip in römertopf
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kip in Römertopf ( aardewerkschaal ) | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (9)
Kip in römertopf heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 9 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 295 kcal | 14% | 1180 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 31 g. | 11% | 124 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |