Basisrecept pannenkoek  (1 persoon)

Ingrediënten

+ -
print

De vloeistof is afhankelijk van de vulling: of hij zoet is of pikant. Neem bijvoorbeeld nooit bier als u de pannenkoek met jam opdient.

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Doe de met het en het in een kom en voeg langzaam, onder goed roeren, de vloeistof toe.
  2. Roer goed en zorg dat er geen klontjes ontstaan.
  3. Voeg de vloeistof niet ineens toe, maar in gedeelten.
  4. Laat de helft van de boter in de koekenpan heet worden en schep de helft van het beslag in de pan.
  5. Als de bovenkant van het beslag droog wordt, keer dan de koek.
  6. Laat hem niet te donker worden.
  7. Leg de op een voorverwarmd bord en bak de tweede.
  8. Voor een luchtige pannenkoek:
  9. scheid het en klop het eiwit stijf.
  10. Schep dit vlak voor het bakken door het beslag.
  11. Ter afwisseling:
  12. roer door het beslag bijvoorbeeld geraspte kaas of plakjes olijf.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • pannenkoeken en pannenkoek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bier
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • pannenkoeken en pannenkoek kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • margarine, pannenkoeken, pannenkoek kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine, pannenkoeken, pannenkoek kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (20)

Basisrecept pannenkoek (1 persoon) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.9 / 10 in 20 recensies
RESET

Lekkere pannenkoeken. Je kunt inderdaad wel het beste nog één eetlepel melk toevoegen.
Lisa 15 mei 2016
Ik moest nog wel anderhalve eetlepel melk toevoegen anders was het meer deeg, maar ze waren heerlijk!
Terra 8 september 2014
Heel lekker. Je kan er inderdaad 2 pannenkoeken uithalen. Deze ga ik vaker maken!:-)
Julia 8 september 2014
Uit dit recept valt slechts 1 pannenkoek te halen.
Hendrik 12 februari 2014
Niet heel erg lekker, smaakte erg naar ei. Ook was het maar goed voor 1 pannekoek.
Joke 3 februari 2014
Verhouding op deze manier is niet mijn pannenkoek. Zou er meer vocht aan toevoegen (water, meer melk krijg je denk ik bijna een omelet)
Mathijs 30 december 2013
Ja, erg lekker, inderdaad wat meer vocht erbij(ik gebruikte water). Ook heb ik er wat vanillesuiker bij toegevoegd en wat geraspte kaas, dat maakt hem af. Lekker smullen!
Marjolein 4 december 2013
Ook bij mij was het heel papperig, met 2 eetlepels melk en een beetje vanillesuiker erg lekker.
Anne 13 augustus 2013
Niet zo heel goed als je precies het recept volgt! Je moet er goed veel melk bij doen wil je lekker pannenkoeken hebben...
Charlotte 8 augustus 2013
Nog wat melk & een banaan toevoegen dan smaakt ie lekker, wel 1 pannekoek extra krijg je =)
Ise 13 juli 2013
Wat als we wel met klonten hebben. Is dat dan erg?
30 juni 2013
Goed hoor! Heerlijk
27 juni 2013
Best lekker alleen een beetje dik, met jam erop lekker!
Mara 17 juni 2013
Bij mij ook papperig, maar als je iets meer melk toevoegt dat lost dat vanzelf op! De volgende keer doe ik iets minder ei in het beslag! Maar de verhoudingen klopten verder wel.
1 juni 2013
In verhouding veel te veel ei, niet lekker.
Tallie 2 april 2013
Bij mij werd het beslag heel dik en papperig, hoort dat? Als ik pannenkoeken bak met een kant en klaar pak waar je alleen water aan toe hoeft te voegen, is het veel dunner. En zoals annie zei, 1 ei is... Lees reactie
Ellen 6 januari 2013
Lekker met spek!
Pannekoek 23 augustus 2012
1 ei is net iets te veel. Ze smaakten te veel naar ei.
Annie 16 maart 2012
Voor hoeveel pannenkoeken is dit?
Je wieet wel wie 13 februari 2012
Ze zijn heerlijk!
Adil 11 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
577 kcal
28%577 kcal
Vetten
16 g.
22%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
71 g.
27%71 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Basisrecept pannenkoek  (1 persoon)