Basisrecept pannenkoek (1 persoon)
- Herkomst Nederland
- Categorie Lunchgerechten
- Pannenkoeken recepten
- Bereiden
- Kookboek van jolandaknorretje
- 20 reviews
Ingrediënten
printDe vloeistof is afhankelijk van de vulling: of hij zoet is of pikant. Neem bijvoorbeeld nooit bier als u de pannenkoek met jam opdient.
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Doe de met het en het in een kom en voeg langzaam, onder goed roeren, de vloeistof toe.
- Roer goed en zorg dat er geen klontjes ontstaan.
- Voeg de vloeistof niet ineens toe, maar in gedeelten.
- Laat de helft van de boter in de koekenpan heet worden en schep de helft van het beslag in de pan.
- Als de bovenkant van het beslag droog wordt, keer dan de koek.
- Laat hem niet te donker worden.
- Leg de op een voorverwarmd bord en bak de tweede.
- Voor een luchtige pannenkoek:
- scheid het en klop het eiwit stijf.
- Schep dit vlak voor het bakken door het beslag.
- Ter afwisseling:
- roer door het beslag bijvoorbeeld geraspte kaas of plakjes olijf.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- pannenkoeken en pannenkoek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bier
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- pannenkoeken en pannenkoek kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- margarine, pannenkoeken, pannenkoek kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine, pannenkoeken, pannenkoek kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (20)
Basisrecept pannenkoek (1 persoon) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.9 / 10 in 20 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 577 kcal | 28% | 577 kcal |
Vetten | 16 g. | 22% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 71 g. | 27% | 71 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |