Ossobuco alla Milanese

Ingrediënten

+ -
print

Voor de gremolata:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Wrijf de schenkels in met wat en .
  2. Snijd het randje vet enkele keren door.
  3. Dit trekt bij het bakken meer samen dan het vlees, waardoor de schenkel bol zou gaan staan.
  4. Wentel de schenkels door de en klop de overtollige eraf.
  5. Verhit de met de olie in een pan en bak de schenkels rondom bruin in ca. 10 minuten.
  6. Wanneer de pan te klein is, moet dit in 2 fases gebeuren.
  7. Neem het vlees uit de pan en houd het warm in een voorverwarmde oven op 100¢ªC.
  8. Maak de , de en de wortel schoon, snijd ze klein en fruit ze ca. 3 minuten in het braadvocht.
  9. Knijp de erboven uit en fruit even mee.
  10. Blus dit mengsel met de en de witte .
  11. Voeg het vlees weer toe.
  12. Verwijder de schil en de harde kern van de , snijd ze in stukken en voeg toe.
  13. Voeg het en de toe.
  14. Laat het geheel met de deksel op de pan in ca. 1 uur gaar sudderen.
  15. Roer af en toe door.
  16. Pas op voor aanbakken, voeg zonodig nog wat toe of laat de saus wat indikken.
  17. De saus mag zeker niet te dun worden.
  18. Controleer af en toe of het vlees al gaar is.
  19. Breng de saus op smaak met wat en en verwijder het takje .
  20. Maak ondertussen de gremolata:
  21. Neem 3 eetlepels fijngehakte, verse .
  22. Pel de , hak ze fijn en roer ze onder de .
  23. Rasp het geel van de schil van 1 en roer dit ook onder de gremolata.
  24. Leg de schenkels op voorverwarmde borden, bestrooi met de gremolata en giet de saus er overheen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (8)

Ossobuco alla Milanese heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 8 recensies
RESET

Recept lijkt op dat wat ik kreeg van toscaanse vrouwen. Groenten: 5 ontvelde tomaten,1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij 1 ui, knoflook 1 blikje tomatenpuree(zelf gemaakt). Ook 3 blaadjes salie ... Lees reactie
Ineke 7 december 2014
Inderdaad meer groenten gebruikt en ik heb een deel van de saus eruit geschept en gepureerd en een deel herkenbaar gelaten. In dit geval is de saus mooi gebonden en vind je ook nog wat groenten terug.
NoordZuid 19 april 2014
Uitstekend recept! Ook ik heb meer groenten gebruikt. Ik heb een volle bak roma-tomaten samen met 2 uien en 2 tenen knoflook gekookt. Vervolgens met de staafmixer gepureerd. Op deze manier gebruik je ... Lees reactie
Anette 30 november 2013
I.p.v.de tomaten heb ik een blik tomaten in stukjes en meer groenten gebruikt en een scheutje sojasaus, schepje rietsuiker en een beetje sambal badjak(merk koningsvogel)erbij gedaan. Daarnaast past d... Lees reactie
Rosalie 27 juni 2013
Erg lekker en makkelijk. Ik zet het ook in de oven bij lage temperatuur. Resultaat: heerlijk zacht vlees.
Henk 29 september 2012
Een heerlijk recept, heb het al een paar keer klaar gemaakt.
prita125 15 april 2012
Zeer lekker maar ... in een Ossobuco alla milanese wordt er geen tomaat gebruikt! Erewoord van geboren en getogen Milanees!
Achille 25 oktober 2011
Vandaag gemaakt, heerlijk recept, alleen de hoeveelheid groenten vond ik wat magertjes dus ik heb wat meer worteltjes,bleekselderij toegevoegd. Tevens een bouquet gemaakt van verse tijm,rozemarijn en ... Lees reactie
21 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
150 kcal
7%600 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ossobuco alla Milanese