Paneren

Het paneren van vlees, kip, vis of kaas zorgt bij het bakken voor een krokant korstje. Je kunt paneren met bloem en paneermeel, broodkruim, beschuitkruimels of cornflakes. Om de paneer aan het product te laten hechten, is een plakmiddel nodig, bijvoorbeeld een losgeklopt ei of eiwit.

Als je een product wilt kruiden om het op smaak te brengen, moet je dat voor het paneren doen. Na het paneren gaat dat niet meer. Je kunt de kruiden of specerijen ook door de paneer mengen. Gebruik voor het paneren diepe borden waar je het product in kunt wentelen. Bestuif vlees of vis eerst met wat gezeefde bloem. Wentel het door een losgeklopt ei en vervolgens door de paneer. Je kunt het nu braden in een braadpan of koekenpan. Schuif het product niet over de bodem, maar keer het eenmalig voorzichtig om met behulp van een spatel en een vork (niet in het product prikken).

Lees ook

  • Kloppen
    Kloppen of opkloppen kun je op twee verschillende manieren. Kloppen is een kooktechniek waarbij producten met elkaar vermengd worden zonder dat er lucht in wordt gebracht
  • Warm houden
    In de keuken is het warm houden van producten een regelmatig voorkomend iets, meestal omdat niet alle voedsel gelijk klaar is. Soms is het nodig omdat een gerecht (vlees)
  • Tajine
    De tajine is een traditionele stoofpot uit Noord-Afrika. Het wordt gebruikt voor het bereiden van suddergerechten. Tajine betekent suddergerecht. De pot is gemaakt van k