Paneren

Het paneren van vlees, kip, vis of kaas zorgt bij het bakken voor een krokant korstje. Je kunt paneren met bloem en paneermeel, broodkruim, beschuitkruimels of cornflakes. Om de paneer aan het product te laten hechten, is een plakmiddel nodig, bijvoorbeeld een losgeklopt ei of eiwit.

Als je een product wilt kruiden om het op smaak te brengen, moet je dat voor het paneren doen. Na het paneren gaat dat niet meer. Je kunt de kruiden of specerijen ook door de paneer mengen. Gebruik voor het paneren diepe borden waar je het product in kunt wentelen. Bestuif vlees of vis eerst met wat gezeefde bloem. Wentel het door een losgeklopt ei en vervolgens door de paneer. Je kunt het nu braden in een braadpan of koekenpan. Schuif het product niet over de bodem, maar keer het eenmalig voorzichtig om met behulp van een spatel en een vork (niet in het product prikken).

Lees ook

  • Roosteren
    Roosteren kan op twee manieren. De eerste manier is de bekendste, namelijk roosteren boven open vuur met een spit of op een rooster. Hetzelfde als barbecueën dus. Deze b
  • Wokken
    Wokken is hetzelfde als roerbakken. Het is een kooktechniek waarbij voedsel in een wok in sterk verhitte olie op hoog vuur, omscheppend, wordt gebakken. Oorspronkelijk
  • Karamelliseren
    Karamelliseren wordt veel geschreven met één l als karameliseren. Taalkundig is het niet juist, maar culinair gezien mag het wel, omdat het woord afgeleid is van het Fr