Sueren
Sueren is een kooktechniek waarbij groente wordt ontdaan van overtollig water, zonder het te laten kleuren. Het woord sueren is afgeleid van het Latijnse woord sudore, wat (uit)zweten betekent. Dit zogenaamde uitzweten wordt gedaan in boter in een pan met gesloten deksel. Een voorbeeld is het op deze manier een ui een glazig uiterlijk geven. Men gebruikt deze kooktechniek veel voor het maken van een basis voor een saus, om vervolgens in dezelfde pan verdere ingrediënten toe te voegen. De smaak die in de boter is getrokken, blijft op deze manier bewaard.
Lees ook
- Glaceren
Glaceren is een kooktechniek waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen het glaceren van dierlijke producten en plantaardige producten. Zowel de techniek als het doel versc - Ciseleren
Ciseleren is een techniek waarmee een specifieke manier wordt bedoeld voor het fijn snijden van verse kruiden, bladgroenten en zachte groentesoorten (zoals komkommer, aug - Tajine
De tajine is een traditionele stoofpot uit Noord-Afrika. Het wordt gebruikt voor het bereiden van suddergerechten. Tajine betekent suddergerecht. De pot is gemaakt van k