Erwtensoep met broodkorstjes
- Herkomst Belgie
- Categorie Soepen
- Erwtensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van jappermenu
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Blanke fonds bereiden.
- De daags voorzien laten weken in veel koud water en gezouten .
- en wit van en reinigen en eminceren.
- De groenten sueren en bevochtigen met blanke fonds.
- en het op zijn geheel en kruidentuiltje toevoegen. +/- 30 min.
- frémir.
- Kruidentuiltje verwijderen, uithalen en in kleine stukjes snijden.
- De soep mixen, daarna passeren door een puntzeef, terug laten opkoken en afsmaken met peper en zout brood:
- in croutons snijden en bakken in geklaarde boter, apart doorgeven.
- De extra fijne erwtjes:
- beetgaar maken in kokend, lichtjes gezouten water.
- Afgieten en verfrissen.
- kervel:
- plukken, spoelen, en fris bewaren.
- Bij het doorgeven de fijne erwtjes, de kervelpluksels en de stukjes aan de soep toevoegen, croutons afzonderlijk serveren.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Erwtensoep42u30m
-
Recept
Erwtensoep412u
-
Recept
Snelkookpan erwtensoep42u
-
Recept
Erwtensoep42u30m
-
Recept
Erwtensoep42u30m
-
Recept
Indiase Erwtensoep41u45m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wit brood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 143 kcal | 7% | 572 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 9% | 92 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |