Jack's deegwarensaus
- Herkomst Belgie
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van jacquesdb
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- kuisen en versnipperen.
- laten smelten zonder te bruinen.
- laat al roerend de goed zweten tot ze glazig zijn.
- Meng het er door tot het verkleurd en blijf even mengen, er mogen nog kleine stukjes heel blijven.
- Overgiet met wat water om de mengeling wat vloeibaarder te maken. (niet te veel) Was en kuis de , pitten verwijderen, snijd ze in stukken en voeg toe aan het en .
- Laat voor het ogenblik op klein vuurtje staan.
- Was de courgetten en pattison en snijd ze in blokjes van ongeveer 3 cm zonder te schillen.
- Gooi ze in de kookpot en even roeren.
- Kuis de , pitten en harde stukjes verwijderen en in fijne reepjes snijden en in de kookpot gooien, nogmaals roeren.
- wassen en fijnhakken en in de kookpot.
- Alle kruiden en klontjes bijvoegen.
- Wat en en wat harisa naar smaak, opgepast denk aan alle personen, pimenten kan men nog op zijn bord bijvoegen.
- Laat dit alles 2 uur sudderen.
- Soms kijken of er geen water bij moet.
- Daarna eventueel wat aandikken (normaal niet nodig) Bij het opdienen wat geraste kaas bovenop.
- Bij mij komt alles uit de moestuin behalve het vlees en de kaas natuurlijk.
- Indien mogelijk gebruik verse groenten en kruiden, het komt de smaak erg ten goede.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 500 kcal | 25% | 3000 kcal |
Vetten | 49 g. | 71% | 294 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |