Hongaarse Goulash

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Laat de vorige week gesneden en verpakte stukken rund in het koelvak van de supermarkt links liggen en ga naar uw favoriete slager.
  2. Vraag om sukadelappen die goed vet-dooraderd zijn.
  3. Dat is het mooiste dat u zich kunt denken.
  4. Thuisgekomen snijdt u die in flinke dobbelstenen en laat ze goed op kamertemperatuur komen.
  5. Direct uit de koeling in de pan is funest voor elke vleessoort!
  6. Snipper vervolgens de fijn.
  7. Zet een, liefst, gietijzeren pan op een matig vuur en laat een goede klont even bruisen.
  8. Doe het in zeer kleine blokjes gesneden erbij, laat even bakken en voeg dan de toe en laat die zachtjes tot goudgeel zweten.
  9. Neem geen margarine of zogenaamd vloeibaar braadproduct.
  10. De suggestie dat die gezonder zouden zijn berust op misverstanden.
  11. U wil niet weten wat u dan binnen krijgt!
  12. Schep de uit de pan, doe er weer een klont in en braad de gepeperde en gezoute vlezen rondom bruin, het beste in een paar porties. (Als u namelijk alles in één keer in de pan kiepert dan komt er soms, afhankelijk van de kwaliteit van het vlees, teveel water vrij).
  13. Als dit gebeurd is, mag u de er weer bij doen en het geheel afblussen met de rode wijn.
  14. Zet het vuur lager.
  15. Roer de aanbaksels mooi los en voeg de kruiderij toe.
  16. Roer goed door.
  17. Breng de bouillon dan tot onder het kookpunt en voeg die toe aan het vlees, zóveel dat het vlees net onderstaat. (Het is belangrijk geen grote hoeveelheid koude vloeistof toe te voegen want daar worden de vlezen taai van).
  18. Nog even goed doorroeren, het vuur op de laagste stand zetten, of nog beter op een kookplaatje, deksel op de pan en een paar uur met rust laten.
  19. Af en toe even onder het deksel loeren of er niet teveel vocht verdampt is.
  20. In dat geval weer een beetje bouillon bijgieten.
  21. Als het vlees mooi zacht en gaar is, wordt het tijd om te gaan binden.
  22. Sommigen doen dat met een blikje tomatenpuree, hetgeen de goulash in mijn ogen te zoet maakt.
  23. Een simpel glad papje van bloem en water is prima.
  24. Ik zou géén beurre manié gebruiken, er zit al genoeg in.
  25. Wel even nog een kwartiertje zachtjes door laten stoven om de bloem te garen, maar roer vaak door, de bloem zet gauw aan op de bodem van de pan.
  26. Het beste is nu de goulash helemaal af te laten koelen en een nacht wegzetten.
  27. De smaken mengen dan optimaal met elkaar.
  28. Geldt trouwens voor elke stoofpot!
  29. Dit recept is van in grote lijnen afkomstig van mijn Tsjechische moeder die tussen de wereldoorlogen in Zuid-Slowakije kindermeisje was in een Hongaars gezin.
  30. Essentieel is het gebruik van , kümmel in het Duits.
  31. Goulash (gulyas, goelasj) is in oorsprong een boers gerecht dat men maakte van vlees dat voorhanden was:
  32. varken, rund, kalf of wild.
  33. Wij hebben een rundergoulash gemaakt.
25
25
25

Variaties op Hongaarse Goulash

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hongaarse Goulash
VariatieAantalGang
Hongaarse goulash8Stoofschotels
De echte Hongaarse goulash1Vlees
Hongaarse Goulash (2)1Stoofschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
  • boter en runderbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (8)

Hongaarse Goulash heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 8 recensies
RESET

Goed recept. Lijkt behoorlijk origineel. Simpel te maken, dus duidelijke beschrijving. Op z'n Gronings: 't kon minder ( heel erg lekker dus)
Jan 24 juni 2013
Wat mij betreft: Perfect!
Hilda 13 maart 2013
Wat je dan binnekrijgt om antwoord te geven op de gesteld vraag is een lading E-hulpstoffen zoals kleur, geur -en smaakversterkers en dan nog de anti-klonter en weet ik wat nog meer.
Henk 21 februari 2013
Heerlijk recept met goede aanwijzingen! Op een of andere manier heb ik altijd het gevoel dat in een echte Goulash ook verse paprika moet zitten maar in de originele recepten is dat nooit het geval. We... Lees reactie
Marja 2 januari 2013
Fijn dat zulke goede recepten gedeeld worden, bedankt.
Nelleke 29 november 2012
Uitstekend recept van iemand die weet hoe het gemaakt moet worden! Ook de genoemde kooktips zijn uitstekend. Kummel wordt inderdaad veel gebruikt in middeneuropa. Perfect!
Peter 7 september 2012
Volgens mij is het verstandig eerst het vlees dicht te schroeien en dan pas te zouten anders onttrekt het zout teveel vocht van het vlees.
23 december 2011
Wat krijg ik dan binnen van margarine of zogenaamd vloeibaar braadproduct? U schrijft: U wil niet weten wat u dan binnen krijgt! Nou, dat wil ik juist wél even weten. Wel waarschuwen voor iets, halve... Lees reactie
11 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
247 kcal
12%988 kcal
Vetten
17 g.
24%68 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%88 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hongaarse Goulash