Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Larderen

Larderen is een kooktechniek waarbij voornamelijk vlees en wild worden doorregen met repen vers vet spek. Het heeft tot doel het uitdrogen van deze voedingsmiddelen te voorkomen en het malser te houden. Voor het larderen wordt gebruik gemaakt van een speciale lardeernaald of lardeerpen.

Larderen doe je vooral bij de wat grotere stukken vlees. Leg het vlees op de werkbank. Plaats stevige reepjes spek in de lardeernaald en trek de naald voorzichtig op regelmatige afstand van elkaar door het vlees.

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Iedereen groen
    Iedereen groen

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven