Sint-Jacobs oesters met schorseneren en peterselie coulis

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was de .
  2. Schil ze met een dunschiller en houd er een deel opzij.
  3. We frituren ze als garnituur.
  4. Snijd de in schuine stukjes van 1 à 2 cm en kook ze gaar in wat en water.
  5. Maak een bechamelsaus met het kookvocht en wat .
  6. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  7. Pers er het sap van een halve citroen bij.
  8. Kook de beet gaar.
  9. Snijd in schijven en leg ze dakpans op een ovenschotel, bestrijk met hoeveboter, laat kleuren en verder garen.
  10. Dep de droog en lardeer ze met de ham.
  11. Bak ze kort aan in de .
  12. Neem uit de pan en houd warm.
  13. Blus de pan met de en een weinig porto.
  14. Laat inkoken tot een gladde saus.
  15. Was de , hak fijn met de keukenrobot en werk er olijfolie onder.
  16. Kruiden peper en zout.
  17. Bordschikking:
  18. Leg 3 hoopjes aan de zijkant.
  19. Op elk hoopje een oester.
  20. Voor de de ,een streepje coulis van en saus.
  21. Versier de met de frituurde slierten .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, room, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, room, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
133 kcal
6%532 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sint-Jacobs oesters met schorseneren en peterselie coulis