Poffen

Poffen is een manier van bereiden van producten, waarbij je ze door de warmte laat poffen. Je legt ze in hete as of in de oven om te garen. Aardappelen en kastanjes zijn bekende producten die geschikt zijn om te poffen. Knoflook kun je ook poffen. Popcorn is gepofte maïs. Je kunt ook rijst poffen.

Poffen in de oven Kastanjes, aardappelen en knoflook kun je eenvoudig thuis in de oven poffen. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Kastanjes snijd je met een scherp mes aan de bovenzijde kruislings in om te voorkomen dat ze ontploffen of onregelmatig gaar worden. Leg de kastanjes op een bakplaat en zet ze ongeveer 10 minuten in de oven. Aardappelen boen je eerst goed schoon. Prik de aardappel in op verschillende plaatsen. Verpak ze in aluminiumfolie en leg ze 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Voor het poffen van knoflook leg je de hele bol op het rooster in de voorverwarmde oven. Bak hem 35 minuten bij een temperatuur van 180 graden.

Lees ook

  • Wokken
    Wokken is hetzelfde als roerbakken. Het is een kooktechniek waarbij voedsel in een wok in sterk verhitte olie op hoog vuur, omscheppend, wordt gebakken. Oorspronkelijk
  • Pocheren
    Pocheren is een kooktechniek waarbij voedsel in weinig vocht, bij een temperatuur van 80 graden Celsius, net iets onder het kookpunt, wordt gegaard. Tijdens het pocheren
  • Kloppen
    Kloppen of opkloppen kun je op twee verschillende manieren. Kloppen is een kooktechniek waarbij producten met elkaar vermengd worden zonder dat er lucht in wordt gebracht