Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Blancheren

Blancheren is een kooktechniek waarbij voedsel (meestal groente of fruit) korte tijd wordt gekookt en daarna afgespoeld door koud water om het kookproces te onderbreken. Groente blijft zo knapperig en stevig. Bij koolsoorten vermindert deze kooktechniek de bittere smaak. Blancheren helpt bij het schillen van producten zoals tomaten.

Reken tien keer zoveel water als het te blancheren product en breng deze hoeveelheid met wat zout aan de kook. Voeg de groenten toe zodra het water kookt en zorg dat het water weer zo snel mogelijk kookt. Kook de groente enkele minuten tot ze beetgaar zijn. Schep de groente dan zo snel mogelijk in een bak met ijswater om het gaarproces te stoppen. Giet de groenten af als ze volledig zijn afgekoeld.

Lees ook


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven