Bloem in kom doen, kuiltje in bloem maken, en in kuiltje doen, zout(1 theelepel)(7.5 gram) op de bloem langs de rand strooien, lauw water(2 eetlepels)(312,5 milliliter) en de olijfolie(2 eetlepels)(2 eetlepels) in het kuiltje bij de gist(10 gram) en suiker(3 eetlepels)(1 eetlepel) doen en alles door elkaar mengen. 10 tot 15 min.
goed kneden tot een soepel deeg.
Deeg in kom wegzetten afgedekt met plasticfolie en een uurtje laten rijzen.
Knoflook(3) twee minuten blancheren in kokend water(2 eetlepels)(312,5 milliliter) en daarna pellen.
Zeer grof hakken en in een pannetje in de olie eventjes fruiten, de rest van de ingrediënten erbij doen en eventjes laten pruttelen.
In kommetje doen.
Het deeg na het rijzen uitrollen tot een lap van ongeveer 20 x 40 cm.
Het knoflookmengsel over de lap verdelen.
De boven- en onderkant en daarna de linker- en rechterkant naar binnen vouwen.
Dit pakket in vier plakken snijden en deze plakken plat op de bakplaat leggen.
Bestrooien met bloem en afdekken met theedoek.
Nog een uur laten rijzen.
Deegstukken besprenkelen met wat olijfolie(2 eetlepels)(2 eetlepels).
Stoom in de oven maken met plantenspuit en de plaat in het midden van de oven schuiven.
Na 5 minuten de oven terugzetten naar 180 graden C.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
brood en gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood en patentbloem
Suiker
suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in brood
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in brood
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, azijn, suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (3)
Knoflookbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies RESET
Het begint met de oven voorverwarmen en daarna moet het deeg 2 keer een uur rijzen. Moet al die tijd de oven warm blijven? Dure grap!
Arie. 4 juli 2017
Heel erg lekker.
Shannon 16 augustus 2013
Erg lekker, dacht dat het teveel knoflook zou zijn. Dat viel reuze mee.
Evans 16 juli 2012
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.