Gulai ajam (gestoofde pittige kip)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Maak de uien schoon en snij deze in dunne ringen.
    Maak de schoon en pers deze fijn.
    Maak de rawits schoon en snij deze fijn.
    Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
    Maak de schoon en snij deze in vier gelijke stukken.
    Pof de in een droge koekenpan.
    Kneus de met de achterzijde van een mes.
    Wrijf de , , , sjalotjes, rawits, , , en fijn in de vijzel tot een kruidenpasta.
    Fruit de kruidenpasta met de sereh, lombokringetjes en de djeruk purut in de tot de ui licht bruin wordt en het geheel begint te geuren.
    Voeg de stukken toe en bak de rondom bruin.
    Giet hier het bij en laat dit circa 1 uur stoven op een laag vuur tot het vlees gaar is.
    Voeg dan de toe en laat het gerecht dan nog even stoven tot de opgelost is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gulai ajam (gestoofde pittige kip) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik vind het geweldig, die onuitputtelijke voorraad Ind(ones)ische recepten van Jaccor. Vaak erg origineel. Ik ga deze beslist proberen. Zou kemiriepasta uit een potje ook voldoen? Groet van Barbera
Barbera Oranje 13 juli 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
394 kcal
19%1576 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gulai ajam (gestoofde pittige kip)