Gulai ajam (gestoofde pittige kip)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- 1 reviews
Keukenspullen
- Vijzel
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Maak de uien schoon en snij deze in dunne ringen.
Maak de schoon en pers deze fijn.
Maak de rawits schoon en snij deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de schoon en snij deze in vier gelijke stukken.
Pof de in een droge koekenpan.
Kneus de met de achterzijde van een mes.
Wrijf de , , , sjalotjes, rawits, , , en fijn in de vijzel tot een kruidenpasta.
Fruit de kruidenpasta met de sereh, lombokringetjes en de djeruk purut in de tot de ui licht bruin wordt en het geheel begint te geuren.
Voeg de stukken toe en bak de rondom bruin.
Giet hier het bij en laat dit circa 1 uur stoven op een laag vuur tot het vlees gaar is.
Voeg dan de toe en laat het gerecht dan nog even stoven tot de opgelost is.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gulai bebek (pittig gestoofde eend)41u45m
-
Recept
Oper Ajam Kering (gestoofde kip in dikke kruidige kokossaus)41u40m
-
Recept
Ajam disemur (gestoofde kip met citroensmaakje)445m
-
Recept
Ajam boemboe menado pedis (zeer pittige gestoofde kip)445m
-
Recept
Ajam bakar boemboe kuning (kip van de bbq met een zachte kerriesaus)455m
-
Recept
Hati ajam ketjap pedis (gebakken kippenlever in hete ketjapsaus)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Gulai ajam (gestoofde pittige kip) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 394 kcal | 19% | 1576 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |