Aspergesoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Aspergeschillen en kontjes in 1 liter water aan de kook brengen met bouillonblokjes. 30 minuten laten trekken.

    De in stukjes snijden.
  2. De kopjes apart leggen.
    Bouillon zeven en opvangen.

    Roux maken door de te smelten en de er door te roeren met een garde.
  3. Beetje voor beetje de bouillon erdoor roeren tot gladde soep.

    De aspergesstukjes in de soep doen en pureren met een staafmixer.
    Daarna de kopjes toevoegen.

    Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
  4. Roer als laatste de erdoor.
25
25
25

Variaties op Aspergesoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aspergesoep
VariatieAantalGang
Aspergesoep6Soepen
Heldere aspergesoep3Soepen
Aspergesoep van de chef kok1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • kippenbouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • kippenbouillonblokjes en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (29)

Aspergesoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 29 recensies
RESET

Heerlijke soep en zo eenvoudig om te maken de eerste keer in 58 jaar zelf gemaakt. Bedankt voor jullie fijn en zeer lekker recept.
Jeanny 2 juni 2016
Lievelingsrecept voor aspergesoep. Hij staat nu weer lekker te trekken. De eerste dit jaar, jummie!
Marlinte 20 maart 2016
Erg lekkere soep!
Ann 28 december 2014
Knoflookteentje hamblokjes gekookt ei lenteuitje, klein scheutje sherry, ...minstens 1 michelin ster
Tom 12 mei 2014
Heerlijk en eenvoudig te maken , goed beschreven!
Anita 13 juni 2013
Na 68 jaar voor't eerst aspergesoep gemaakt: heerlijk!
Jelle 12 juni 2013
Niet moeilijk en erg lekker!
Rachelle 2 juni 2013
Heerlijk, mijn eerste eigen gemaakte asperge soep was overheerlijk.
Brigitte 31 mei 2013
Super! Wat een heerlijke soep. En inderdaad, ook zonder de room is de soep al perfect! Toppie!
Conny 29 mei 2013
Heerlijk geen room nodig van overige dingen ook asperges gemaakt.
Britt 20 mei 2013
Gemakkelijk, echt overheerlijk.
Eddy 19 mei 2013
Vervang room door soja cuisine room. Dit is 0% vet en ideaal bij koemelk allergie. (ook heel geschikt in puree of stamppot)
Hermina 18 mei 2013
Heerlijk recept! Ik heb er zelf gerookte zalm snippers doorheen gedaan.
Kabee 15 mei 2013
Heerlijk, ik heb het zonder room en met een lenteuitje en knoflookteentje gemaakt en met hamblokjes! Aanrader!
Gerda 12 mei 2013
Heerlijke soep, zojuist gemaakt en gegeten, peper en zout niet nodig gehad.
Catharina 10 mei 2013
Heerlijke soep. Zonder room gemaakt, dan blijft de pure aspergesmaak behouden.
Emile 29 april 2013
Ik heb hem gemaakt met volkorenmeel, mmmm!
Mirjam 19 november 2012
Net de selectie voorgezet! Ze vonden het heerlijk!
MVV Maastricht 2 juni 2012
Eenvoudig en zeer lekker. Er hoeven eigenlijk geen kruiden of room bij. Puur is het beste.
Bruno 30 april 2012
Mooi en makkelijk recept. De roux is het belangrijkste, die moet goed zijn. Wij hebben de asperge stukken gepureerd en er door verwerkt. Smaakte heerlijk. Inderdaad matig met room zijn.
Erik 30 april 2012
Net de soep gemaakt mmmmmm heerlijk.
Ger 30 april 2012
Ik vind asperges niet lekker maar in de soep wel! Eigenlijk is de room niet nodig.
Janne 29 april 2012
Makkelijk recept, maar vergeet niet wanneer je gaat pureren, om echt alleen de aspergestukjes te pureren. Ik heb met schil erbij gedaan en dat is funest voor je staafmixer.
Nancy 28 april 2012
Soep is zo simpel te maken en door eenvoud erg lekker!
Sylvie 23 april 2012
Heerlijk en de room maakt het af! Zelf doe ik er een paar stengels bleekselderij en zalmsnippers en ... roerei mmmm.
Anne 19 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
206 kcal
10%824 kcal
Vetten
19 g.
28%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aspergesoep