Aspergesoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Aspergesoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van kimmes
- 29 reviews
Keukenspullen
- Garde
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Aspergeschillen en kontjes in 1 liter water aan de kook brengen met bouillonblokjes. 30 minuten laten trekken.
De in stukjes snijden. - De kopjes apart leggen.
Bouillon zeven en opvangen.
Roux maken door de te smelten en de er door te roeren met een garde. - Beetje voor beetje de bouillon erdoor roeren tot gladde soep.
De aspergesstukjes in de soep doen en pureren met een staafmixer.
Daarna de kopjes toevoegen.
Eventueel op smaak brengen met peper en zout. - Roer als laatste de erdoor.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Aspergesoep415m
-
Recept
Heldere aspergesoep415m
-
Recept
Aspergesoep met casselerrib425m
-
Recept
Aspergesoep430m
Variaties op Aspergesoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Aspergesoep | 6 | Soepen |
Heldere aspergesoep | 3 | Soepen |
Aspergesoep van de chef kok | 1 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- kippenbouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- kippenbouillonblokjes en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (29)
Aspergesoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 29 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 206 kcal | 10% | 824 kcal |
Vetten | 19 g. | 28% | 76 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |