Moussaka
- Herkomst Griekenland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Moussaka recepten
- Bereiden
- Kookboek van hanstaal
- 8 reviews
Keukenspullen
- Magnetron
- Koekenpan
- Pan
- Ovenschaal
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Was en snijd de auberigne in plakken van 0,5 cm dik.
- Bestrooi aan beide kanten met en laat een kwartiertje uitlekken op keukenpapier.
- Bak ondertussen in een koekenpan de gesnipperde , en het aan.
- Doe over in een kom en zet apart.
- Breng op smaak met en .
- Was en snijd de tomaten ook in plakken van 0,5 cm dik.
Dep de aubergineplakken droog en bak ze om en om aan in dezelfde koekenpan in tot ze lichtbruin zijn (pas op, die krengen zuigen veel olie op).
Vet een rechthoekige of ronde ovenschaal in met olie en leg de helft van de op de bodem. - Verdeel hierover de helft van het , dan een laagje aubergine en tomatenplakken, en dan weer .
- Nog een laag aubergine en tomatenplakjes en als laatste de rest van de .
- Verwarm de over voor op 180 graden C.
- Verwarm de bouillon en samen in de magnetron.
Laat de smelten in een pan met dikke bodem. - Roer de erdoorheen tot het van de bodem loslaat.
- Giet nu beetje bij beetje de / bouillonmix in de pan en breng de saus al roerende aan de kook.
- Laat circa 5 minuten doorgaren op een laag vuur.
- Roer af en toe door.
- Breng op smaak met en .
- Giet de saus over de ovenschotel, verkruimel de erover en bak hem in 30 minuten goudbruin.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Griekse Moussaka455m
-
Recept
Moussaka455m
-
Recept
Moussaka met aubergines41u40m
-
Recept
Moussaka41u15m
-
Recept
Moussaka445m
-
Recept
Moussaka455m
Variaties op Moussaka
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Moussaka | 10 | Ovenschotels |
Moussakas | 1 | Ovenschotels |
Moussaka op z'n Hollands | 1 | Ovenschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- rundvleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- rundvleesbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (8)
Moussaka heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.8 / 10 in 8 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 417 kcal | 20% | 1668 kcal |
Vetten | 31 g. | 45% | 124 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |