Gevulde courgettebloemen
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van chris58
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Spuitzak
- Stoompan
- Mengkom
- Stamper
Bereidingswijze
- Neem bij voorkeur een die u kunt stomen.
- In plaats van tarbot kunt u ook een andere stevige witte vis gebruiken.
- Verwijder voorzichtig de stamper uit de courgettebloem.
- Snijd de kleine groene courgette in een waaier.
- Zet voor het maken van de farce de mengkom van de keukenmachine, de vis, het en de in de koelkast.
- Pureer eerst de vis, voeg vervolgens toe en dan de .
- Breng het geheel op smaak met en .
- Doe deze farce in een spuitzak met een royaal mondstuk, zodat u de courgettebloemen er mee kunt vullen.
- Doe dit voorzichtig daar de bloemen kwetsbaar zijn.
- Spuit de bloem half vol en schik de bloemen in een beboterde stoomschaal.
- Maak de saus door de , de en de in te koken tot er een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid overblijft.
- Klop de creme fraiche erdoor en monteer de saus met de .
- Breng het geheel op smaak met , en .
- Breng in de stoompan de aan de kook, zet er de courgettebloemen in en laat ze gedurende 10 minuten koken met afgesloten deksel.
- Leg ze daarna op de bordjes en giet de saus er omheen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in visbouillon en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwit, visbouillon, wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
- visbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
- visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 59 kcal | 2% | 354 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 78 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |