Kruudmoes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Een avond van tevoren de weken in ruim water.
  2. De gaarkoken (1,5 uur) in het weekwater.
  3. en worst een uur meekoken.
  4. De en het laatste kwartier meekoken.
  5. Het water laten inkoken maar zorgen dat het niet te drog wordt.
  6. Van het vuur de erdoorheen roeren.
  7. Geheel een paar uur laten staan.
  8. Warm of koud opdienen met of .
  9. Eventueel opdienen met schijfjes droge metworst.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gort en stroop is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in karnemelk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in karnemelk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in stroop en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (9)

Kruudmoes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 9 recensies
RESET

Heb net kruudmoes gemaakt maar nu vind ik het een beetje te dun geworden; wat kan ik doen om het wat dikker te maken?
Hendriette 23 augustus 2016
Ik gebruik altijd vluggort, hoeft niet geweekt te worden en is sneller gaar. Vluggort is te verkrijgen bij elke grotere supermarkt (AH, Deka, C1000)
Ann 4 juli 2014
Je kunt ook kant en klare gortepap gebruiken. Hoeft niet te koken, doe je op het laatst erdoor. Aalkruid is ook lekker in de kruudmoes. (soort kruizemunt)
Leen Verhoef 14 juni 2014
Ja kruudmoes is goed in te vriezen.
Harrie_Buis 27 juli 2013
Ik vraag me af of ik kruudmoes kan invriezen?
S. Mulder 24 juni 2013
Waar kan ik gort kopen? Ben bij 'n paar supermarkten geweest en bij zo'n reformwinkel maar nergens. En nee, met grotepap wil het niet lukken.
Jan 12 oktober 2012
Super heerlijk.
Jules 5 augustus 2012
Kun je kruutmoes ook invriezen?
Tineke Kroes 24 juli 2012
Ik mis de bieslook, bruine bonen en kervel.
Jopie 19 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
90 kcal
4%360 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kruudmoes