Pastasaus
- Herkomst Italie
- Categorie Sauzen en marinades
- Pastasaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van 34533
- 14 reviews
Bereidingswijze
- Goede pastasaus maken vraagt om tijd.
- Snelle pastasaus bestaat wel maar is niet lekker.
- Laat de fijngesneden , wortel en bleekselderie op een niet te hoog vuur 10 minuten stoven in een flinke hoeveelheid .
- Doe er de tijm, oregano en knoflook bij.
- Doe er het gehakt bij en roer tot het rul is.
- Laat het enkele minuten stoven.
- Roer erdoor en vermeng goed.
- Voeg , , een halve eetlepel sambal en laurierblad toe.
- Zet het vuur hoog tot de massa kookt, dan laag en sudder plusminus anderhalf uur tot de saus is ingekookt.
- Bij veel vocht kan dit ook wel 2 uur zijn.
- Voeg voor het serveren het gehakte basilicumblad erdoor.
- Maak op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
- Roer de saus regelmatig goed door om aanbranden te voorkomen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pastasaus41u15m
-
Recept
Zelfgemaakte pastasaus met rode wijn43u25m
-
Recept
Pastasaus met paddestoelen en room41u25m
-
Recept
Eigen gemaakte pastasaus42u
-
Recept
Pastasaus Chez André42u25m
Variaties op Pastasaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Pastasaus | 3 | Pastagerechten |
Pastasaus met Gorgonzola, mango en walnoten | 1 | Sauzen en marinades |
Verse pastasaus van Cristel | 1 | Pastagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes en sambal trassi
- bouillonblokjes en sambal trassi kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes en bloem
- bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal trassi
- bouillonblokjes kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in sambal trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (14)
Pastasaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 14 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 109 kcal | 5% | 654 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 42 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |