Zwarte bonensoep uit de romertopf
- Herkomst Nederland
- Categorie Maaltijdsoepen
- Bereiden
- Kookboek van hela
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Het is weer wintertijd, dus tijd voor een hartverwarmende zwartebonen maaltijdsoep met knapperig geroosterd brood en zachte romige (geiten)kaas.
Vul de romertopf met water (ook de deksel) en laat minstens 20 minuten staan. - Verhit de olie in een flinke braadpan en bak de witte uien en de in 5-7 minuten zacht.
- Verwijder de lange stengelvezels van de bleekselderie en snijd de stengels overdwars in stukjes van 5 mm breed.
- Ontdoe de rode peper van zaad en lijsten en versnipper hem.
- Was en schrap de en maak er reepjes van, elk ter grootte van een halve lucifer lang en twee lucifers breed.
- Steek door elk laurierblad een kruidnagel.
- Zeef het - en zwarte-
bonensap af en zet het samen in een schaal. - Vul het sap aan met water tot 800 milliliter.
- Los er 10 gram groentebouillon en 1 theelepel Ras-el Hanout in op en roer alles goed door elkaar.
- Doe de bouillon bij de gebakken uien in de braadpan, roer goed om en breng alles even aan de kook.
- Doe vervolgens de , de in stukken verdeelde de bleekselderie en de komijn in de braadpan, roer om en breng alles weer even aan de kook.
- Giet het water uit de romertopf en vul hem met de bonensoep.
- Zet de topf in het midden van de koude oven op een rooster op de laagste stand.
- Stel de oven in op 200 graden celsius(onder- en bovenwarmte) en laat de soep zo 45 minuten sudderen.
- Verwijder de en de nagels.
- Dien de soep op in soepkommen- of borden met een paar druppels limoen- of citroensap.
- Garneer met wat rode uienringen en gesnipperd vers of gedroogd korianderblad.
- Strooi er tenslotte als smaakversterkende decoratie nog een beetje gerookt in.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- groentebouillonpoeder kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 65 kcal | 3% | 260 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |