Preischotel uit de römertopf

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Römertopf 20 min.
  2. weken in koud water.
  3. schillen en in schijven snijden.
  4. Prei schoonmaken en in ringen snijden.
  5. De ui en knoflook klein snijden en fruiten in de .
  6. Peterselie klein hakken en erbij doen.
  7. Maak het gehakt hiermee aan.
  8. Voeg verder , , bruine suiker en toe.
  9. Kneed het gehakt goed door en maak er een dikke koek van.
  10. Leg het gehakt in de römertopf.
  11. Strooi de preiringen eroverheen.
  12. Leg daar de aardappelschijven op.
  13. Meng , , kerrie en gember door elkaar en doe daar de bouillon bij.
  14. Giet dit over alles heen.
  15. Zet de gesloten römertopf in het midden van een koude oven.
  16. Bak het gerecht 45 minuten op 200° C.
  17. Reken de tijd vanaf dat de oven op temperatuur is.
  18. Doe de deksel eraf en bak nog 10 min.
  19. zodat de aardappels een bruin korstje krijgen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine en runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • runderbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • margarine en runderbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine en runderbouillon
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Preischotel uit de römertopf heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het staat in de oven. Ben benieuwd
wienke 25 april 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
522 kcal
26%2088 kcal
Vetten
19 g.
28%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
48 g.
18%192 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Preischotel uit de römertopf