Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsvlees met pruimen en amandelen recept
Lamsvlees met pruimen en amandelen recept

Lamsvlees met pruimen en amandelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vlees droogdeppen en in blokjes van circa 2 cm. snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Vlees met zout, peper het sap van een halve citroen en uienmengsel inwrijven, vervolgens n uur in de koelkast marineren. Boter smelten. Vlees uit de marinade nemen, droogdeppen met keukenpapier en rondom goudbruin aanbraden. Dit duurt ongeveer vijftien minuten. Bloem over het vlees strooien. De rest van de marinade en 1 kopje heet water erbij gieten, aan de kook laten komen en in een gesloten pan op matig vuur 4 5 minuten laten stoven. Intussen pruimen wassen en ontpitten. Amandelen 5 minuten in kokend water leggen, in een zeef laten uitlekken en de velletjes eraf halen. Pruimen en amandelen bij het vlees doen en op matig vuur nog 4 5 minuten laten stoven. Op smaak brengen met extra citroensap en suiker, nog vijf minuten zachtjes laten koken en warm serveren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit lamsvlees met pruimen en amandelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven