Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkenshaasjes met champignon-roomsaus recept
Varkenshaasjes met champignon-roomsaus recept

Varkenshaasjes met champignon-roomsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de varkenshaasjes in plakken van 3 cm dik. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en hak het uitje fijn. Dep de plakjes varkenshaas vlak voor het bakken droog en bestrooi ze met zout en peper. Smelt de croma in een grote koekenpan op een laag vuur. Zet het vuur hoog als de croma bijna is gesmolten. Als de croma bruin wordt het vlees in de pan leggen en ze 2 min. aan elke kant mooi bruin bakken. Haal het vlees even uit de pan. Voeg de fijn gehakte ui aan de pan toe en bak deze 2 min. Voeg de champignons toe en bak deze 1 min mee. Voeg de wijn toe, laat het even bruisen. Neem een half kopje heet water en los het bouillonblokje hierin op. Voeg dit bij de rest in de pan. Leg het vlees terug in de pan, zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de varkenshaasjes in ca. 8 min. net gaar worden. Zet het vuur weer hoog. Voeg de room aan de pan toe en laat nog 1 min. pruttelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkenshaasjes met champignon-roomsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Varkenshaasjes met champignon-roomsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 4 recensies

  • Heerlijk gerecht. Heb het meerdere malen klaar gemaakt voor gasten. 5/5
    Betsy gaf dit recept op 21 december 2015 5 uit 5 sterren
  • Volgens mij ben je vergeten de kookroom in de bereidingswijze op te nemen. Overigens is het een heerlijke maaltijd!
    Leon gaf dit recept op 18 maart 2013 3 uit 5 sterren
  • Lekker! Ik ga het zeker proberen!
    Maddi gaf dit recept op 24 april 2012 5 uit 5 sterren
  • Vervng de croma voor plantaardige boter en de kookroom voor Sojakookroom en het lekkere recept is dan geschikt voor mensen die te maken hebben met koemelkeiwitallergie.
    Andre gaf dit recept op 14 november 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven