Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Aardappel-champignonmuffins met sjalot en bacon


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voor verse aardappelpuree:
Kook de aardappels en maak er puree van.
Verwarm de oven voor op 185°C.
Roerbak de champignons, sjalotjes en knoflook in 3 el olijfolie in een koekenpan voor circa 5 minuten. Neem uit de pan, voeg nog 1 eetlepel olie toe,
Voeg de baconplakjes toe en bak ze snel ietsje knapperig, maar niet te krokant.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de puree.
Schep de helft van de puree in de ingevette muffinholtes.
Meng het champignonmengsel door de rest van de puree en verdeel die bovenop de laag puree. Vorm cirkeltjes van de gebakken baconplakken en duw die, mooi verdeeld, in de puree.
Druppel het baconvet over de muffins en bak ze circa 2 5 minuten in de oven.
Lekker met broccoli of een groene salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardappel-champignonmuffins met sjalot en bacon recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven